240 millió forintot fektet egy díjnyertes startupba az SZTA

240 millió forintot fektet egy díjnyertes startupba az SZTA

240 millió forintot fektet egy díjnyertes startupba az SZTA 150 150 SZÉCHENYI ALAPOK

2016. 07. 19. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap 240 millió forintot fektet egy innovatív tudásmenedzsment rendszereket fejlesztő vállalkozásba. A 2013 decemberében alapított Analogy Zrt. célja, hogy a Practify nevű megoldásának fejlesztésével olyan innovatív megoldásokat kínáljon a trénerek és cégek számára, amelyek növelik a vállalati tréningek és képzések hatékonyságát, valamint lehetővé teszik ezek eredményességének mérését. A fejlesztésre már most jelentős piaci igény mutatkozik Nyugat-Európából, így a vállalkozás fő tervei között szerepel a nemzetközi terjeszkedés.

240 millió forint értékű kockázati tőkét von be a Széchenyi Tőkealaptól a vállalati képzések és tréningek támogatásában egyedi és innovatív megoldást nyújtó Analogy Zrt. szoftverfejlesztő cég. A vállalkozás az összegből elsősorban a győri fejlesztési központ létrehozását, a vállalati képzéstámogató szoftver továbbfejlesztését, valamint az értékesítést és a nemzetközi terjeszkedést finanszírozza. A cég elsőszámú célpiacai Írország, Nagy-Britannia és a német nyelvterületek, de középtávon az USA-ban is meg kíván jelenni. Tervei szerint a cég két éven belül legalább harminccal növeli munkavállalóinak számát.

A versenyképesség megtartása és növelése érdekében a vállalatok világszerte évről évre nagyobb összeget fordítanak az alkalmazottak képzésére. Becslések szerint a vállalati tréning iparág mérete 2016-ban meghaladja a 140 milliárd dollárt. A kereslet leginkább a magas szaktudást és jelentős emberi erőforrást igénylő ágazatokban, legfőképpen a pénzügyi szolgáltatások, a szakmai tanácsadás, a kiskereskedelem, a telekommunikáció, a gyártásirányítás, valamint a közszféra területén jelentkezik.

„Mivel a képzéstámogatásra allokált ráfordítások optimalizálását a képzések hatékonyságának növelésével kívánják megvalósítani, egyre nagyobb piaci igény mutatkozik a korábbi metodikák továbbfejlesztésére és újabb technológiák alkalmazására. A magyar Analogy az egyre élesedő nemzetközi versenyben is egyedülálló megoldást tud kínálni, aminek köszönhetően számos európai és tengerentúli országban szerezhet stabil piaci pozíciót. Ehhez pedig megvan a felkészült és rátermett menedzsmentje, valamint a képzett és tehetséges szakembergárdája is” – hangsúlyozta Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök–vezérigazgatója. Hozzátette: „az SZTA működésének öt éve alatt több ígéretes IT-cégbe is sikeresen fektetett be, például az első exit, a Mobile Engine az Alap kockázati tőkéje révén ma már Bostonban működik sikeresen.”

Az Analogy Practify nevű képzéstámogató rendszere ötvözi a hagyományos e-learning és tudásmenedzsment rendszerek funkcióit, ezeket a legújabb pszichológiai és tanulás-módszertani metodikákkal és gamification (játékszerű) megoldásokkal egészíti ki, továbbá lehetővé teszi a vállalati képzés valós munkavégzés során történő utánkövetését (on-the-job training). A termék piaci előnyét elsősorban a felhasználóbarát, rugalmas és személyre szabható kialakítás, a komplex kutatási tevékenységen alapuló sémák, az utánkövetés és mérés lehetősége, valamint a szoftver mellé járó rendszerhasználati és tréningtechnikai oktatás jelenti.

A vállalkozás fejlesztéseivel számos hazai és nemzetközi rendezvényen szerepelt már, többek között ők nyerték meg a 2015-ös Get The Ring startup versenyt. Megbízóik közé olyan hazai nagyvállalatok tartoztak vagy tartoznak, mint a Magyar Telekom, a Generali Biztosító, a CIG Pannónia vagy a Bonafarm.