Az SZTA portfóliócége nyerte el az Év Széchenyi Vállalkozása fődíjat

Az SZTA portfóliócége nyerte el az Év Széchenyi Vállalkozása fődíjat

Az SZTA portfóliócége nyerte el az Év Széchenyi Vállalkozása fődíjat 150 150 SZÉCHENYI ALAPOK

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által létrehozott Év Széchenyi Vállalkozása díjat 2017-ben a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 2012-es befektetése, a BITE bakery café franchise hálózatot üzemeltető Crown Foods Kft. nyerte el. A kisvállalkozás az 500 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező cégek kategóriában vitte el a fődíjat, amelyet többek között a termelékenység, a társadalmi felelősségvállalás és az újítási készség területén mutatott teljesítménye révén ítélt a cégnek a szakmai zsűri.

Az immár két budapesti BITE bakery cafét is elindító Crown Foods Kft.-ben a Széchenyi Tőkebefektetési Alap öt évvel ezelőtt szerzett kisebbségi tulajdonrészt. Az összesen közel 100 millió forint értékű tőkebefektetés révén a vállalkozás 2013-ban megnyitotta első éttermét a Nyugati téren, a márka és a termékek sikerének köszönhetően pedig 2016-ban a Király utcában elindulhatott az épülő franchise hálózat második gyorsétterme is.

„Nagyon örülünk, hogy egy újabb bővülő vállalkozásunk tevékenységét ismerték el rangos díjjal, hozzáteszem, teljesen megérdemelten. A cég az elmúlt években rengeteget dolgozott azon, hogy több újabb üzlethelyiséget is nyisson, és az elmúlt évben – többek között a király utcai BITE bakery café elindításával – abba a fázisba került, hogy meg is tudja valósítani ezeket a terveket. A menedzsment szakmai háttere és üzleti érzéke, a folyamatos megújulásra való képesség, valamint az innovatív termékek révén a cég a hazai vendéglátóipar egyik legstabilabban bővülő, magyar alapítású franchise hálózatává válhat a következő években” – mondta el Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök–vezérigazgatója.

Pólus András, a BITE bakery café ügyvezetője a díj odaítélése kapcsán kiemelte, az elismerést annak határozott jeleként tekintik, hogy a vállalkozás fejlesztése megfelelő irányba halad. „Az egyre bővülő vendégkörünk folyamatos pozitív visszajelzése és a franchise hálózathoz való csatlakozás iránt országszerte mutatkozó nagy vállalkozói érdeklődés mellett külön öröm számunkra, hogy mint hazai kisvállalkozást is elismerésre méltónak találnak minket” – hangsúlyozta az ügyvezető, aki a következő év tervezett lépéseiről is elárult egy keveset. „Terveink szerint már 2018 első negyedévben megnyílhat két újabb budapesti franchise üzlet. Emellett több vidéki partnerrel is folynak a tárgyalások, így a BITE márka és vendégeink kedvenc termékei hamarosan a fővároson kívül is felbukkanhatnak” – mondta el Pólus András.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány fődíjat osztott még 500 millió forint feletti éves árbevétellel rendelkező cégek kategóriában, további díjakat innováció, termelékenység és társadalmi szerepvállalás kategóriákban, emellett gazdára talált a Széchenyi-Bridge díj és a Család különdíja is. A Döntéshozó Női Vezető díját Pólus Adrienn, a Thermotechnika – Crown Cool Kft., a Crown Foods Kft. anyavállalatának cégvezetője vehette át.

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium többek között azért is növelte az SZTA tőkekeretét további 8 milliárd forinttal, hogy lehetőséget adjon további olyan ígéretes, növekedési potenciállal rendelkező hazai kis- és középvállalkozásoknak, amelyek egyéb forrásból nem lennének képesek finanszírozni bővülésüket. A tőkealap befektetési tevékenysége ösztönzi a gazdasági növekedést, a foglalkoztatás bővülését, a leszakadó régiók felzárkózását, valamint az európai uniós források minél hatékonyabb területi felhasználását is szolgálja.

Háttér-információk

A BITE bakery café franchise-ról:

A 2013-ban elindított BITE bakery café egy olyan vendéglátó egység, amely magába foglalja egy klasszikus pékség és egy modern kávézó minden jó tulajdonságát, miközben a street food szellemiségét is magáénak tudja. A három fő termékcsoport a perec, a tekercs és a kávé, de emellett számos újszerű péksütemény, édesség és italok is kaphatók az üzletekben. A cég termékpalettája indulás óta sokat fejlődött, a termékek száma megtöbbszöröződött, és már több non-food, kiegészítő termék is elérhető. 2016-tól két állandó BITE bakery café üzlethelyiség elérhető, emellett a cégvezetés folyamatosan keresi országszerte azokat a vállalkozókat, partnereket, akik sikeres üzletet kívánnak működtetni, és nyitottak egy újszerű, innovatív magyar franchise-hoz való csatlakozás iránt.

A BITE bakery café honlapja

Az Év Széchenyi Vállalkozása 2017 díjról:

A Crown Foods Kft. által elnyert rangos elismerést a Gróf Széchenyi Család Alapítvány azzal a szándékkal hozta létre 2015-ben, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a magyar alapítású vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nem csak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják, illetve amelyek valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak.

A beérkezett pályázatokat háromtagú független szakmai zsűri értékeli. A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményeinek három területét vizsgálják, a termelékenységet, a társadalmi felelősségvállalást és az újítási készséget. Az előző évek nyertesei között, olyan nagy nevű hazai cégek szerepelnek, mint A Híd Zrt., a Vill-Korr Hungaria Kft., a West End Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft, Irodamarket Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Budapest Taxi, Bonaventura Gold Kft. vagy Béres Gyógyszergyár Zrt.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány honlapja

Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. 2011. és 2016. között a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 14 milliárd forintos forrásából fektetett be magyar kis- és középvállalkozásokba. Az SZTA forrásának 85 százaléka európai Uniós forrásból származott, 15 százaléka magyar állami forrás. 2016-ig összesen 89 magyar vállalkozás fejlődéséhez és működéséhez tudott forrást biztosítani.