GLOSTER Infokommunikációs Nyrt – zártkörű részvény kibocsátás

GLOSTER Infokommunikációs Nyrt – zártkörű részvény kibocsátás

GLOSTER Infokommunikációs Nyrt – zártkörű részvény kibocsátás 150 150 SZÉCHENYI ALAPOK

A GLOSTER Nyrt. – még mint Kft.- több mint egy évvel ezelőtt kezdte meg a BÉT Xtend piacára történő bevezetésre a felkészülést, melynek keretében részt vett a BÉT által szervezett ELITE programban is.

A GLOSTER 2002-ben alakult, magyar tulajdonosi háttérrel működő informatikai vállalkozás, amelynek évről évre nőtt az árbevétele és a dolgozói létszáma. A GLOSTER napjainkban egy többrétegű informatikai szolgáltató cégcsoport, amely vezető technológiákkal oldja meg ügyfelei hálózati és IT biztonsági kihívásait.

A felkészülés során a GLOSTER a kedvezőtlenné váló tőkepiaci környezet – koronavírus járvány – ellenére töretlenül haladt az eltervezett úton és ennek eredményeként 2020 április végén zártkörű tőkeemelést hajtott végre.

  1. április 7-én a BÉT elfogadta a Társaság által készített Információs Dokumentumot, majd 2020. április 20-án került sor a részvények regisztrációjára a BÉT Xtend piacán.

Ennek a folyamatnak most egy újabb fontos állomása érkezett el. A GLOSTER által tervezett, 1 milliárd forint összegű zártkörű részvénykibocsátás, túljegyzéssel sikeresen lezárult.

A zártkörű kibocsátás vezető befektetője a Pénzügyminisztérium alá tartozó Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap. Mellette jelentős számban vettek részt magánszemélyek és más intézményi befektető is.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő elkötelezett támogatója a hazai közép-vállalatok Xtend piaci megjelenésének, amit az is jelez, hogy az eddigi négy tőkeemeléssel kombinált tranzakcióból háromban részt vett. A magánszemélyek közül sokan az iparágon belüli, a szakmai kapcsolatrendszer körébe tartozó befektetők.

A jegyzés sikere úgy gondoljuk kiemelkedő eredménynek tekinthető a jelenlegi tőkepiaci helyzetben, miközben a tőzsdék hosszú évek óta nem látott mélypontok közelébe jutottak és még napjainkban is rengeteg a bizonytalanság.

A siker talán betudható annak is, hogy a GLOSTER nem a közvetlenül sújtott, vagy veszélyeztetett iparágak valamelyikében tevékenykedik, sőt, egyes iparági szakértői vélemények szerint az informatikai szolgáltatások iránti kereslet várhatóan emelkedni fog a jövőben.

A beérkezett jegyzések feldolgozása és az allokáció lezárása után megállapítható, hogy a GLOSTER zártkörű kibocsátása sikeres volt. A meghirdetett 1 milliárd forintos kibocsátás keretében 1,1 milliárd forintot meghaladó összértékű jegyzés érkezett, amiből a Kibocsátó 1,1 milliárd forintig fogadott el.

A jegyzés a meghirdetett ársávon belül, 2000,- Ft/részvény áron került lezárásra.

A részvénykibocsátás eredményeképpen az új befektetők a társaság részvényeinek mindösszesen 35,48 %-át szerezték meg.

A bevont tőkét a GLOSTER stratégiájának – további akvizíciók – megvalósítására tervezi felhasználni, hogy ezzel is segítse növekedését és piaci pozícióját növelje.

A GLOSTER részvényeivel a kereskedés a tervek szerint 2020. májusában fog megindulni a BÉT-Xtend piacán.

Az Xtend piaci bevezetés és a zártkörű részvényértékesítés során a GLOSTER munkáját a Random Capital, és a Navigator Investments, mint Kijelölt Tanácsadó segítette.