Irinyi Tőkealap

Irinyi
kockázati
tőkealapok

Finanszírozás a budapesti és Pest megyei ipar fejlesztéséhez, kiemelten az Ipar 4.0 megoldások bevezetéséhez.

A termelés fejlesztése

Ipar 4.0 és digitalizáció

Az Irinyi Kockázati Tőkeprogramok (Irinyi I. Kockázati Tőkealap és Irinyi II. Kockázati Tőkealap) a nemzeti iparfejlesztési stratégia (Irinyi Terv) célkitűzéseivel összhangban támogatják a növekedni képes ipari kis- és középvállalkozások fejlődését.

A Magyarországon egyedülállónak számító tőkeprogram elsősorban növekedési potenciállal rendelkező termelő és fejlesztő vállalkozások számára kínál finanszírozási lehetőséget. Az Alapok az Irinyi Tervben meghatározott, kiemelt iparágakban működő cégeket keresik, kiemelten támogatják az Ipar 4.0-s fejlesztési és digitalizációs folyamatok finanszírozását.

Az alap
számokban

Az alap
számokban

Tőkebefektetések száma

(Darab - kumulált adat)

111

2019

Tőkebefektetések értéke

(Milliárd forint - kumulált adat)

26

2019

Exitek és részexitek

(Darab - kumulált adat)

34

2019

Együttműködés

az Irinyi Kockázati Tőkealapokkal

Az Irinyi Kockázati Tőkealapok által finanszírozott kiemelt iparágak közé tartozik többek között a járműipar, a gépgyártás, az egészségipar, a vegyipar, az IKT ipar, a zöldgazdaság és energiaipar, a faipar, az élelmiszeripar, a védelmi ipar, valamint az ezekhez kapcsolható infokommunikációs, digitális, illetve Ipar 4.0-s fejlesztések.

Amennyiben Budapesti, vagy Pest megyei fejlesztési, vagy digitális transzformációt érintő projektek finanszírozása a cél, érdemes egy próbát tenni a Széchenyi Tőkealapok direkt e célra létrehozott tőkealapjával.

Kérdésed
merült fel?

Olvasd el a Gyakori kérdések (GYIK) tartalmainkat vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szakértői
csapatunk

Alapozhatsz szakértő csapatunk páratlan tranzakciós tapasztalatára, üzleti, piaci és tőkepiaci ismereteire, kiterjedt kapcsolatrendszerére és dinamizmusára.
Támogatásunkkal szintet léphetsz.

Szakértői csapatunk
Számokban

A Széchenyi Alapok a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Célja a magyar gazdaság versenyképességének javítása, az innovatív iparágak fejlesztése, a hazai kis- és középvállalkozások tőzsdeképessé válásának elősegítése és gazdaságfejlesztési célok megvalósítása.

0

Milliárd

0

Számokban