Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap

KÁRPÁT-MEDENCEI
VÁLLALKOZÁS-
FEJLESZTÉSI
KOCKÁZATI TŐKEALAP

A határokon átívelő üzleti siker építéséhez, külföldi piacralépéshez és külföldi cégek Magyarország területén megvalósuló beruházásaihoz.

A határokon átívelő beruházásokhoz

A Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap befektetéseinek célja a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi, elsősorban a határainkon átívelő gazdasági együttműködésének fejlesztése, különös tekintettel a tartós termelési, szolgáltatási, kutatási és fejlesztési illetve munkaerő-képzési kapcsolatok kiépítésére és kölcsönösen előnyös működtetésére.

Az alap egyszerre finanszírozza a Magyarországgal szomszédos országokba terjeszkedni kívánó hazai vállalkozások, valamint az onnan hazánkba érkező innovatív cégek bővülési szándékait. Akár eredően magyarországi, akár határon túli cégről van szó, a befektetések valamennyi esetben Magyarországon valósulnak meg. Az országhatárokon átnyúló gazdasági tevékenység támogatására 20 milliárdos keretösszegből biztosít tőkét.

Az alap
számokban

Az alap
számokban

Tőkebefektetések száma

(Darab - kumulált adat)

111

2019

Tőkebefektetések értéke

(Milliárd forint - kumulált adat)

26

2019

Exitek és részexitek

(Darab - kumulált adat)

34

2019

Kérdésed
merült fel?

Olvasd el a Gyakori kérdések (GYIK) tartalmainkat vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szakértői
csapatunk

Alapozhatsz szakértő csapatunk páratlan tranzakciós tapasztalatára, üzleti, piaci és tőkepiaci ismereteire, kiterjedt kapcsolatrendszerére és dinamizmusára.
Támogatásunkkal szintet léphetsz.

Szakértői csapatunk
Számokban

A Széchenyi Alapok a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Célja a magyar gazdaság versenyképességének javítása, az innovatív iparágak fejlesztése, a hazai kis- és középvállalkozások tőzsdeképessé válásának elősegítése és gazdaságfejlesztési célok megvalósítása.

0

Milliárd

0

Számokban