Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap

Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap

Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap 150 150 SZÉCHENYI ALAPOK

Amennyiben kapcsolatba szeretne lépni velünk, kérjük töltse ki a KBKA jelentkezési lapot és küldje el részünkre a email címre.

 

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvánnyal közösen 2020-ban létrehozott Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap az  innovatív és környezetvédelmi megoldásokat alkalmazó mikró-, kis- és középvállalkozások piaci potenciáljának erősítését tűzte ki célul.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, alapításakor vállalt célja és azóta folytatott munkájának sarokköve, hogy minden olyan kezdeményezés támogatója legyen, amelyek felhívják a figyelmet természeti értékeink nagyszerűségére, ugyanakkor pusztulására is; illetve partnere azoknak a programoknak és szervezeteknek, cégeknek – ideértve a non és for-profit szektort – amelyek, válaszokat keresnek és adnak a környezeti, klímavédelmi és fenntarthatósági kihívásokra.

Az Alapítvány és az Alapkezelő közös meggyőződése, hogy a jövő beruházásairól, fejlesztéseiről, innovatív projektjeiről szóló döntések alkalmával mindannyiunknak figyelembe kell majd vennünk olyan sarokpontokat, amelyekre ma még legyintünk, holnap viszont majd szabadkozunk, hogy: „ha ezt tudtuk volna!” A sikeres üzleti megoldások hozzájárulnak a fenntarthatósághoz; ugyanakkor a fenntarthatósági irányelvek figyelembevétele nélkül ma már nem lehet üzleti sikereket elérni. E két, egymást erősítő alapvetés felismerése indokolja a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap működését.

Az Alap partnere kell, hogy legyen minden olyan magyarországi kis- és középvállalkozásnak, amelyek megalapozott üzleti stratégia mentén, piacukon innovatív megoldásokkal  Magyarország és a Kárpát-medence fenntarthatósági prioritásait, így a klímavédelmet, a vízkészletekkel való fenntartható gazdálkodást, az élelmiszer-biztonságot, a tiszta energia és energiabiztonságot, az egészségvédelmet, a fenntartható városok és közösségek kialakítását, valamint az előbbieket támogató technológia-fejlesztést helyezik előtérbe. A fenntarthatóság implementálása az üzleti életbe élénkíti a céges innovációs kultúrát, amely új ötleteket, módszereket, és technológiákat hoz a for-profit világba, miközben azok pozitívan hatnak az egész társadalomra.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap a specializált fókuszával az első olyan ágazatai tőkealap a hazai piacon, amely kizárólagosan a klímavédelem fókusszal fogja meghatározni befektetési célcsoportját.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap szakmai célja, hogy a portfóliójához tartozó társaságokkal közösen, a pénzügyi megtérülés mellett fenntartható, pozitív környezeti hatást fejtsenek ki.