ilex_sytems1A Széchenyi Tőkealap-kezelő és a magyar iLex Systems startup fejlesztőcég együttműködésének köszönhetően az SZTA kiválasztott portfóliócégei tesztelhetik először az innoICON nevű, egyedi innováció-menedzsment platformot. Az innoICON segítségével a vállalkozások menedzselhetik innovációs folyamataikat, új üzleti modelleket alakíthatnak ki, vagy akár újrastrukturálhatják stratégiai és operatív feladataikat. A nemzetközi tapasztalatokra épülő fejlesztés ráadásul olyan új technológiákat is bevet, mint a kiterjesztett és a virtuális valóság.

Az SZTA számára mindig is központi érték volt az innováció, ezt támasztja alá az is, hogy portfóliótársaságainak háromnegyede valós innovatív tevékenységet végez. Tevékenységüket nézve ezek a vállalkozások rendkívül széles iparági skálán mozognak, az IT szektoron és a biotechnológián túl megtalálhatóak köztük divatipari, egészségügyi, környezetipari, sőt fémipari területen működő cégek is.

Az innovatív portfólió kiterjedtségének és sokszínűségének köszönhetően az SZTA megfelelő tesztközönséget tud biztosítani az iLex innováció-menedzsment platformja számára. Az együttműködés mindhárom fél számára előnyös: a termékére valós és hasznos visszajelzéseket gyűjtő iLex Systemsnek, az innovációs folyamataik menedzselésében hatékony és egyszerűen kezelhető megoldáshoz hozzáférő vállalkozásoknak, valamint a folyamatmenedzsment kontrollja révén fejlődő cégportfólió tulajdonosaként az SZTA-nak. A legnagyobb lehetőséget azonban elsősorban azoknak a hazai innovatív vállalkozásoknak jelenti majd a termék, amelyek problémákkal küzdenek ezen a téren, és könnyen kezelhető, korszerű megoldást keresnek.

A hagyományos folyamatszabályozáson alapuló vállalati innovációs folyamatok ugyanis gyakran válnak követhetetlenné, időbeli csúszásokat generálnak, esetenként információvesztéshez vezetnek vagy éppen a fejlesztési és innovációs költségek válnak nehezen tervezhetővé. Ezek mind olyan nehézségek, amelyekre az innoICON hatékony megoldást kínál. Az új platform lehetőséget ad a cégek innovációs folyamatainak és döntéseinek nyomon követésére, a stratégiai felügyelet és az operatív munka szétválasztására, a határidőre történő végrehajtások ütemezésére és ellenőrzésére, számos partnercég folyamatainak integrálására, valamint alkalmas lesz majd a follow-up nyomon követésére is. Az innoICON nem csupán a termékekhez vagy szolgáltatásokhoz kötethető innovációknál lesz bevethető, hanem az üzleti modellek innovációja során is kiválóan lehet majd alkalmazni.

Az iLex Systems az innoICON rendszerét korábbi platformjainak oktatását végző egyetemi partnerek ismereteire és több éves piaci tapasztalatokra támaszkodva fejlesztette ki, így annak megvalósítása követi az aktuálisan uralkodó nemzetközi technológiai trendeket. Magában hordozza az olyan – ma már szinte alapvető vonásnak számító – jellemzőket, mint a felhő alapú működés, az okostelefonra és egyéb hordozható okoseszközökre történő optimalizáció, továbbá tartalmaz innovációs és kontrolling funkciókat. Az egyik legizgalmasabb újdonsága, hogy a vizualizálásra is kiemelt hangsúlyt fektet, olyan technikákat használ fel, mint a kiterjesztett vagy a virtuális valóság.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]