About us

He is a dedicated investor in the domestic capital market. It is the number one capital investor partner of Hungarian SMEs and large companies.

Fund Manager

Széchenyi Funds

A Széchenyi Alapok Zrt. 2011 óta a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Megalakulása óta több mint 130 sikeres befektetést és 50+ nyereséges exitet hajtott végre. A társaság, melynek 100 százalékos tulajdonosa a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány, befektetési programjain keresztül több mint 155 milliárd forint tőkekerettel gazdálkodik, és 80+ portfolió-vállalatban rendelkezik jellemzően kisebbségi tulajdonrésszel.

Az alapkezelő 2020-tól jelentősen bővítette korábbi befektetési lehetőségei körét, azóta a KKV-k mellett elsősorban nagyvállalati befektetésekre fókuszál, de a 2023-ban, az Óbudai Egyetemmel és közös tulajdonosukkal együttesen alapított Óbuda Uni Venture Capital Zrt.-n keresztül a startupok is a céltársaságok körébe kerülhettek.

A Széchenyi Alapok regionális kockázatitőke-társaságként a vállalkozások fejlesztését és hosszú távú növekedési pályára állítását követő nyereséges exit céljából fektet be ígéretes bővülési potenciállal rendelkező cégekbe, elsősorban Közép- és Kelet Európában.

0 +
billion forints
in funds
0 +
portfolio
company
0 +
successful
investments
0 +
profitable
exit

About us

Az alapkezelőről

A Széchenyi Alapok a hazai tőkepiac egyik legnagyobb és legaktívabb befektetője. Az alapkezelő több mint 150 milliárd forintos vagyont, benne 80 portfóliótársaságot kezel.

Az alapkezelő az utóbbi években a koronavírus válság ellenére is meg tudta többszörözni befektetési aktivitását megújult személyi állománya és kibővített befektetési politikája eredményeként. Fókuszába kerültek az érettebb fázisban lévő – mind az innovatív, mind a hagyományos iparágakban tevékenykedő – KKV-k mellett a pénzintézetek és a nagyvállalatok is. Az induló vállalkozásoknak pedig a hazai inkubátorokon és akcelerátorokon a tavaly meghirdetett startup programján keresztül tervez „smart money”-t biztosítani. Befektetéseinél nemcsak a várható profitabilitás, hanem a fenntarthatóság is kiemelten vizsgálandó szempont.

A Széchenyi Alapok célja, hogy nagy hozzáadott értékű vállalkozásokba fektetett tőkével hosszú távon segítse a magyar gazdaság növekedését és stabilitását.

References

Our partners say about us

"We believe that human resources are the most valuable asset of any company. Thanks to the Széchenyi Funds, our clients no longer have to waste talent on repetitive communication over and over again."
“We found a reliable, stable institutional investor in Széchenyi Funds. They supported us throughout the most difficult times, from the first stock market appearance to the public offering and beyond.”
Viktor Szekeres
Chairman of the Board of Directors of Gloster Plc
“AutoWallis Group, the car company of the Hungarian stock exchange, has found a professional investment partner in Széchenyi Funds.”
Zsolt Müllner
Chairman of the AutoWallis Group Board

Make your business a success!

Our success is based on your success. Financing should not be an obstacle.