Rekordok a Glosternél, nagyot nőtt tavaly a vállalat

A Gloster – melynek 2020 óta legnagyobb befektetője a Széchenyi Alapok – bevétele és EBITDA-ja is több mint kétszeresére nőtt tavaly az előző évihez képest, az adózott eredmény pedig két és félszeresére bővült.

A Gloster árbevétele 217 százalékkal új rekordszintre, 5 milliárd forintra bővült, adózott eredmény 256 százalékkal 416 millió forintra emelkedett.

Tovább javult az árbevétel szerkezete, a bevételek 54 százaléka megújuló árbevétel és már 23 százaléka külföldről származik.

A profitot a Gloster az eredménytartalékban eddig felhalmozott összeggel együtt a meghirdetett növekedési stratégiájának megvalósítására kívánja fordítani. A stratégia a 2021-es pénzügyi eredmények négyszerezését tűzte ki célul négy év alatt, melyet az organikus fejlődésen túl, további, ígéretes növekedés előtt álló társaságok akvizícióján át tervez megvalósítani a vállalat.

A Gloster alkalmazotti létszáma a 2020 végi 53-ról tavaly év végére 123 főre emelkedett.

2022. első negyedévében a világban megtapasztalt változásokat tekintve a kapacitáshiány vagy beruházási elvárások miatt jelentősen növekvő üzleti igények megvalósítására most a régió – köztünk hazánk – IT szolgáltatóinál is kopogtatnak a külföldi megrendelők, amely tovább fokozza a keresletet és emeli az árakat. A felhő üzletágban évi 20 százalékos, a külföldi szoftverfejlesztésben évi 25 százalékos növekedést vár a cégcsoport menedzsmentje.

Az eredményeket természetesen a tőzsde is jelentős árfolyamemelkedéssel jutalmazza.