Rólunk

A hazai tőkepiac dedikált befektetője. A magyar KKV-k és nagyvállalatok első számú tőkebefektető partnere.

Alapkezelő

A Széchenyi Alapok

A Széchenyi Alapok 2011 óta a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Megalakulása óta közel 120 befektetést és több, mint 40 exitet hajtott végre. A társaság hat alapot kezel és a jelenlegi befektetési programjain keresztül több, mint 150 milliárd forint tőkekerettel gazdálkodik. A vállalkozások fejlesztése és hosszú távú növekedési pályára állítása céljából fektet be az ígéretes bővülési potenciállal rendelkező cégekbe. 2020-tól jelentősen bővítette a befektetési lehetőségek körét, a KKV mellett elindította a nagyvállalati befektetéseket, valamint Startup programját.

2022-vel Széchenyi Alapok Zrt. 100 százalékos tulajdonosa a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány. 

0 +
milliárd forint
az alapokban
0 +
portfolió
vállalat
0 +
sikeres
befektetés
0 +
nyereséges
exit

Rólunk

Az alapkezelőről

A Széchenyi Alapok a hazai tőkepiac egyik legnagyobb és legaktívabb befektetője. Az alapkezelő több mint 150 milliárd forintos vagyont, benne 80 portfóliótársaságot kezel.

Az alapkezelő az utóbbi években a koronavírus válság ellenére is meg tudta többszörözni befektetési aktivitását megújult személyi állománya és kibővített befektetési politikája eredményeként. Fókuszába kerültek az érettebb fázisban lévő – mind az innovatív, mind a hagyományos iparágakban tevékenykedő – KKV-k mellett a pénzintézetek és a nagyvállalatok is. Az induló vállalkozásoknak pedig a hazai inkubátorokon és akcelerátorokon a tavaly meghirdetett startup programján keresztül tervez „smart money”-t biztosítani. Befektetéseinél nemcsak a várható profitabilitás, hanem a fenntarthatóság is kiemelten vizsgálandó szempont.

A Széchenyi Alapok célja, hogy nagy hozzáadott értékű vállalkozásokba fektetett tőkével hosszú távon segítse a magyar gazdaság növekedését és stabilitását.

Referenciák

Partnereink mondták

Abban hisszük, hogy a humán erőforrás minden cég legértékesebb eszköze. A Széchenyi Alapoknak hála ügyfeleinknél az ismétlődő kommunikációra már nem kell újra és újra tehetséget pazarolni.
“A Széchenyi Alapokban olyan megbízható, stabil intézményi befektetőt találtunk, aki a legnehezebb időkben is végig támogat minket, az első tőzsdei megjelenéstől a nyilvános lakossági kibocsátásig.”
Szekeres Viktor
Gloster Nyrt. igazgatóságának elnöke
„Az AutoWallis Csoport, a tőzsde autós vállalata professzionális befektetési partnerre talált a Széchenyi Alapok személyében.”
Müllner Zsolt
AutoWallis Csoport Igazgatóságának elnöke

Rólunk írták

Vidd sikerre a vállalkozásod!

A mi sikerünk alapja a te sikered. A finanszírozás ne legyen akadály.