Széchenyi alapok

A hazai tőkepiac legaktívabb befektetője. A magyar KKV-k és nagyvállalatok első számú tőkebefektető partnere.

Történetünk Részletek
Csapatunk Részletek

Az alapkezelőről

A Széchenyi Alapok a hazai tőkepiac egyik legnagyobb és legaktívabb befektetője. Az alapkezelő több mint 150 milliárd forintos vagyont, benne 80 portfóliótársaságot kezel.

Az alapkezelő az utóbbi években a koronavírus válság ellenére is meg tudta többszörözni befektetési aktivitását megújult személyi állománya és kibővített befektetési politikája eredményeként. Fókuszába kerültek az érettebb fázisban lévő – mind az innovatív, mind a hagyományos iparágakban tevékenykedő – KKV-k mellett a pénzintézetek és a nagyvállalatok is. Az induló vállalkozásoknak pedig a hazai inkubátorokon és akcelerátorokon a tavaly meghirdetett startup programján keresztül tervez „smart money”-t biztosítani. Befektetéseinél nemcsak a várható profitabilitás, hanem a fenntarthatóság is kiemelten vizsgálandó szempont.

A Széchenyi Alapok célja, hogy nagy hozzáadott értékű vállalkozásokba fektetett tőkével hosszú távon segítse a magyar gazdaság növekedését és stabilitását.

Rólunk írták

Kérdésed
merült fel?

Olvasd el a Gyakori kérdések (GYIK) tartalmainkat vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Számokban

A Széchenyi Alapok a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Célja a magyar gazdaság versenyképességének javítása, az innovatív iparágak fejlesztése, a hazai kis- és középvállalkozások tőzsdeképessé válásának elősegítése és gazdaságfejlesztési célok megvalósítása.

0

Milliárd

0

Számokban