Befektetéseink

Befektetéseink célja, hogy Magyarország az alábbiakhoz hasonló, újabb és újabb sikertörténetekkel gazdagodjon.

Partnereink egytől-egyig dinamikus növekedési potenciállal rendelkező, érett fázisban levő vállalatok.

AiMotive

Eddigi legnagyobb pénzügyi sikerünk. Több éves befektetési folyamat eredményeképpen a Stellantis – többek között az Opel, a Fiat és a Peugeot tulajdonosa – rekord összegért vásárolta fel Magyarország egyik leginnovatívabb startup vállalatát. Az AImotive a világ egyik legnagyobb független csapata, amely a vezetésautomatizálás háttértechnológiáját fejleszti a mesterséges intelligencia, a szenzor adatok fúziója, a 3D grafika és az önvezető rendszerek hardverigényeinek területén.

Gloster

2020 áprilisában fektettünk be a technológiai cégcsoportba 764 millió forintot, 200 forintos árfolyamon. A cég 2022-ben történetének legsikeresebb évét zárta. A két évvel későbbi részexiten több, mint négyszeres árfolyamnyereséget realizáltunk.

Euroventures

A CEE régió egyik legrégebben működő, független kockázati tőke alapkezelője. 5,6 milliárd forintot fektettünk a Euroventures ötödik alapjába, amivel annak mérete 16,7 milliárd forintra nőtt. Ezzel a Széchenyi Alapok lett a legnagyobb befektető.

AutoWallis

Az AutoWallis Csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szervizszolgáltatásokkal, illetve rövid és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. Árbevétele 2022-re meghaladta a 270 milliárd forintot.

Gránit Bank

A GRÁNIT Bank 2010-es alapítása óta a legmodernebb online banki megoldásokat és digitális pénzügyi szolgáltatásokat kínálja azért, hogy kimagasló ügyfélélményt biztosítson, stabil partnere legyen az értéket teremtő vállalkozásoknak – nekünk pedig kiváló befektetés. 

Legyen a tiéd a következő sikertörténet!

Lehetőséget látsz további sikerre, aminek eléréséhez szükséged van pénzügyi partnerre?
Győzz meg minket profi csapatoddal és átgondolt üzleti terveddel.

Billingo

A Billingo a magyar fintech iparág egyik leggyorsabban növekvő szereplője. Ügyviteli programjának 550+ funkcióját már több mint százhetvenezres online számlázási ügyfélkör használja.

Cafe Frei

Az első Café Frei kávéház 2007 áprilisában nyílt meg Magyarországon, azóta hálózatuk folyamatosan bővül. Mára az ország legnagyobb kávéházláncává nőttek. Egyedülálló franchise-rendszerüknek köszönhetően Franciaországtól kezdve egészen Dubaiig üzemeltetik kávézóikat. A Széchenyi Alapokkal kötött 1,6 milliárd forintos megállapodásnak köszönhetően alig 7 hónap alatt építettek fel Szécsényben egy 2000 tonna/év kapacitású üzemet, amellyel vendéglátóipari szolgáltatóból élelmiszeripari gyártóvá váltak.

Cer Cargo

Folyamatos fejlesztéssel mára Magyarország és a közép-európai régió vezető vasúti árufuvarozással foglalkozó vállalatává váltak. Minőségpolitikájuk fokmérője: precizitás, kompromisszumok nélkül.

Épduferr

2004-ben azzal az elhatározással alapították a céget, hogy az lakatos és acélszerkezeti, valamint építőipari munkákban vállaljon szerepet. Időközben elérték, hogy térségük meghatározó vállalatává fejlődjenek és hosszútávon a piac állandó szereplőjévé váljanak.

Masterplast

Az 1997-ben alapított Masterplast Csoport a közép-európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyaggyártó vállalata és a hazai építőanyag-kereskedelmi vállalkozások jelentős beszállító partnere.

Referenciák

Partnereink mondták

Abban hisszük, hogy a humán erőforrás minden cég legértékesebb eszköze. A Széchenyi Alapoknak hála ügyfeleinknél az ismétlődő kommunikációra már nem kell újra és újra tehetséget pazarolni.
“A Széchenyi Alapokban olyan megbízható, stabil intézményi befektetőt találtunk, aki a legnehezebb időkben is végig támogat minket, az első tőzsdei megjelenéstől a nyilvános lakossági kibocsátásig.”
Szekeres Viktor
Gloster Nyrt. igazgatóságának elnöke
„A tőzsde autós vállalata, az AutoWallis professzionális befektetési partnerre talált a Széchenyi Alapok személyében.”
Müllner Zsolt
AutoWallis igazgatóságának elnöke

Vidd sikerre a vállalkozásod!

Lehetőséget látsz további sikerre, aminek eléréséhez szükséged van pénzügyi partnerre?
Győzz meg minket profi csapatoddal és átgondolt üzleti terveddel.