14 résztvevővel elindult az Alba AcceleratorKezdetét vette a Duna Régióra kiterjedő ACCELERATOR program hazai pilotja a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség vezetésével, valamint a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szakmai támogatásával. A programról már írtunk bővebben a blogon, most pedig nézzük, milyen csapatok vesznek részt benne!

Az akcelerátorra olyan startupok jelentkezését vártuk, amelyek még az ötlet fázisban vannak, de a következő pár hónapban szeretnének olyan koncepciót kialakítani, amit már bemutathatnak első körös befektetők és üzleti angyalok előtt. A mentorprogramban résztvevő csapatok a legkülönfélébb ígéretes ötletekkel jelentkeztek. A negyedik ipari forradalom megtestesítője többek között egy olyan cég, amely mesterséges intelligenciát használ a legújabb számítógépes látó algoritmusokkal, olyan folyamatokhoz, mint a karakterfelismerés, a kézírás-felismerés vagy a dokumentumrendszerezés, de a csapat tagja egy gyártósorok automatizálásával foglalkozó vállalat is.

Környezettudatos ötletek is szép számmal vesznek részt a programban,

legyen szó akár napenergiával működő intelligens elektromosautó-töltőről, benzinhajtású járművek elektromossá alakításáról vagy elektromos robogó megosztó platformról. Olyan innovatív megoldásokkal is találkozhatunk, mint a növényvédő szerek mennyiségének drónokkal és szoftverrel való kiszámítása és felhasználása, vagy a növényekből előállított, az építőiparban széleskörűen felhasználható, fagyálló kompozit anyag. De együtt dolgozunk kullancsölő gombát előállító, vállalati kockázatkezelést kiszolgáló, ajándékküldő közösségi média platformot biztosító, illetve high-end hangeszközök gyártásával foglalkozó csapattal is.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Szolgáltatás tekintetében pedig találunk mozgássérült gyermekek és felnőttek számára is elérhető fejlesztő programot, valamint az infokommunikációs és üzleti szektorban lévő nők számára találkozókat, workshopokat, tréningeket szervező vállalkozást.

A résztvevők a következő hónapokban a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által felkért szakértőktől kapnak mentorálást olyan területeken, mint a szellemi tulajdon, az üzleti tervezés, a piackutatás, a vállalkozásindítással kapcsolatos jogi kérdések és a marketing. A mentorprogram célja, hogy a két hónap folyamán elsajátítsanak minden ismeretet és képességet a résztvevők, ami a befektetések megpályázásához szükséges lehet. Ilyen például a potenciális tőkebefektetőkkel való tárgyalásokra történő felkészülés – mind tartalom, mind előadási technika tekintetében. A program végeztével pedig a rendelkezésükre áll majd egy a mentorok és külsős szakemberek közreműködésével kialakított üzleti koncepció, valamint egy hat hónapos részletes akcióterv.