AnalogyMagyarország, illetve Budapest mint feltörekvő startup-központ a világhírű Prezi vagy Ustream után is folyamatosan ontja magából az ígéretes, nemzetközi sikerekre éhes és esélyes startupokat. Nemrég be is mutattuk közülük a tíz legizgalmasabb új vállalkozást, és a bejegyzés végén jeleztük, hogy a Széchenyi Tőkebefektetési Alap befektetett egyikükbe. Az alábbiakban megnevezzük, illetve részletesebben is bemutatjuk ezt a startupot, valamint a befektetést.

A díjnyertes IT-cég összesen 240 millió forint értékű kockázati tőkét vont be az SZTA-tól, amelyet elsősorban egy új fejlesztési központ kialakítására, nemzetközileg már sikerrel bemutatott és alkalmazott fő szoftverük továbbfejlesztésére, valamint a nemzetközi terjeszkedés költségeire fordítja. Elsőszámú célpiacuk Írország (itt már több mint fél éve jelen vannak), Nagy-Britannia és a német nyelvterületek, de középtávon az USA-ban való megjelenés is tervben van.

Melyik ez a startup?

Az Analogy Zrt.

Mit érdemes tudni a vállalkozásról?

A 2013. decemberi alapítású cég szoftverfejlesztéssel foglalkozik. Fő termékük a Practify vállalati képzéstámogató szoftver, innovatív tréning-megoldás, amely a humán erőforrás fejlesztésében nyújt a vállalkozások számára utánkövethető, mérhető előnyöket.
A vállalkozás fejlesztéseivel számos hazai és nemzetközi rendezvényen szerepelt már, többek között ők nyerték meg a 2015-ös Get The Ring startup versenyt. Megbízóik közé olyan hazai nagyvállalatok tartoztak vagy tartoznak, mint a Magyar Telekom, a Generali Biztosító, a CIG Pannónia vagy a Bonafarm.

Érdekesség, hogy a Practify egy mesterséges intelligencia alapú projekt fejlesztéséből vált ki, a termék módszertanát és hasznosságát az emberi tanulási folyamat kutatása során szerzett tapasztalatok és eredmények alapján alakították ki.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Milyen problémára kínál megoldást a Practify?

A vállalati képzések kapcsán gyakran felmerülő probléma, hogy a munkavállalókban nagyon kevés megtanult információ vagy tudás hasznosul a tréning után. Ha nincs utánkövetés, a tanultakat csak a résztvevők 15 százaléka képes beépíteni a gyakorlatba, ami a képzések hatékonysága szempontjából rendkívül alacsony arány. Az utánkövetésre azért van szükség, mert így a résztvevők motiváltabbá válnak a mindennapi gyakorlásra, illetve a tréningen tanultak munkájukba való beépítésére. A megfelelő utánkövetésnek köszönhetően a tréningek hatékonysága akár 85 százalékra is felemelkedhet. Ehhez pedig olyan eszközre van szükség, amely nem terheli az érintetteket, épp ellenkezőleg, mind a munkavállaló, mind a tréner számára megkönnyíti a folyamatot, és szórakoztatóvá, játékossá teszi a tanulást és a gyakorlást.

Miért jelent egyedi megoldást az Analogy fejlesztése a problémára?

A Practify képzéstámogató rendszer ötvözi a hagyományos e-learning és tudásmenedzsment rendszerek funkcióit, ezeket a legújabb pszichológiai és tanulás-módszertani metodikákkal és gamification (játékszerű) megoldásokkal egészíti ki, továbbá lehetővé teszi a vállalati képzés valós munkavégzés során történő utánkövetését (on-the-job training). A termék piaci előnyét elsősorban a felhasználóbarát, rugalmas és személyre szabható kialakítás, a komplex kutatási tevékenységen alapuló sémák, az utánkövetés és mérés lehetősége, valamint a szoftver mellé járó rendszerhasználati és tréningtechnikai oktatás jelenti.