Unitrade M&MAz UniTrade M&M cégcsoport nyerte el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) „díj a sikeres vállalkozásokért” program februári díját, a hónap kis- és középvállalkozásaként. Az NGM 2013 augusztusa óta minden hónapban díjaz három hazai céget, amely sikeres példaként szolgálhat a hazai kkv-k számára. A kunszentmártoni autóalkatrész-beszállító cégcsoport a Széchenyi Tőkebefektetési Alap kockázati tőkeforrását is bevonva kezdett új beruházásba az elmúlt hónapokban.

Az NGM az UniTrade M&M cégcsoportnak ítélte oda a február hónap kis- és középvállalkozásának járó díjat. A cégcsoport működésének hatékonyabbá tétele érdekében 2014-ben létrehozta az autóipari szegmenset kiszolgáló induló vállalkozását, az UT Automotive Kft.-t, amelynek tevékenységét a Széchenyi Tőkebefektetési Alap 225 millió forint értékű tőkebefektetéssel támogatja.

A több mint húsz éves, saját kutatás-fejlesztési központtal rendelkező cégcsoport profilját az elektromos és nagy fordulatszámú hajtásrendszerek alkatrészeinek gyártása teszi ki. A vállalat az elmúlt években jelentősen tudta növelni eredményességét, foglalkoztatottainak számát, illetve nemzetközi ügyfelei révén egyre nagyobb hangsúlyt tud fektetni exporttevékenységére.

Az új projektcég a csúcstechnológiai minőségű, elsősorban autóipari igényeket kielégítő alkatrész-beszállítói tevékenységet vette át. A cég az SZTA által rendelkezésére bocsátott tőkeforrásból a vállalkozás új gépeket és berendezéseket vásárolt, illetve saját fejlesztésű, precíziós megmunkálásra képes technológiáját alkalmazza. Az induló vállalkozás célja, hogy az autóipari beszállítók piacán vezető szerepre tegyen szert, elsősorban az elektromos és nagy fordulatszámú hajtásrendszerek, alkatrészek terén.

A hazai kis és középvállalkozásokba befektető Széchenyi Tőkealap pénzügyi befektetőként, kisebbségi tulajdonostársként támogatja a céget terveinek megvalósításában. A befektetésnek köszönhetően a vállalat összesen 55 új munkahely létrehozását tervezi.Unitrade M&M Kft.