Szeptember 20-án immár harmadik alkalommal rendezték meg a BÉT50 konferenciát, melynek középpontjában a gazdaság gerincét adó középvállalatok álltak. Az őket érintő legfontosabb kérdések és kihívások megvitatása mellett bemutatták az 50 hazai vállalat sikersztoriját tartalmazó BÉT50 kiadványt is, és szó esett a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alapról is!

A konferencián elsőként Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója köszöntötte a megjelent több mint 400 vendéget. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a magyar középvállalatok válaszút elé érkeztek, napjainkban ugyanis egyszerre jelentkeznek a munkaerőhiány, a generációváltás és a digitalizáció kihívásai is. Minden vállalatnak tehát el kell döntenie, hogy szintet lép vagy előbb-utóbb kiesik a versenyből.

Végh Richárd köszöntője után a konferencia nyitóelőadását a Budapesti Értéktőzsde legnagyobb kibocsátójaként az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor tartotta. Az előadók sorát gazdagította Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója, Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Berta Adrienn, az MFB Zrt. Üzletirányítási Igazgatóság ügyvezető igazgatója, Müllner Zsolt, a Wallis Asset Management Zrt. vezérigazgatója, valamint Martin Steinbach, az EY partnere is. Az előadók értékelték a hazai kkv-k helyzetét, legjelentősebb kihívásaikat, valamint szót ejtettek a magyar tőkepiac helyzetéről. Elemezték a tőkefinanszírozási lehetőségeket a vállalkozások életfázisának megfelelően, és hangsúlyozták az edukáció fontosságát is.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is a BÉT50 konferencián mutatták be az immár harmadik alkalommal kiadott BÉT50 kiadványt, mely 50 hazai vállalat sikertörténetét mutatja be. Az újabb 50 céggel együtt már 150 cég tartozik abba az „elit körbe”, amely a növekedés és a fejlődés mellett köteleződött el. Sokan közülük képviseltették magukat a konferencián, ahol a személyes találkozáson túl a résztvevők panelbeszélgetések keretében is megismerhették néhányuk történetét.

A BÉT különböző szolgáltatások segítségével segíti elkötelezetten a vállalatok szintlépését – melyekről az előadások után párhuzamosan folyó workshopokon tájékozódhattak bővebben az érdeklődők. A BÉT és a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. együttműködésében megvalósuló Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap tevékenységét, valamint szerepét Tóth József, a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap tranzakciós igazgatója mutatta be.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Ismertette, hogy a program a hazai vállalkozások fejlesztésének támogatására fókuszál, beleértve a versenyképességet, növekedést és hatékonyság javítás kritikus tényezőit. Ennek keretében hozzájárulhat új piacok eléréséhez, beruházáshoz, meglévő termékpaletta bővítéséhez, illetve olyan üzletfejlesztési megoldások megvalósításához, amelyek elősegítik a meglévő működés javítását és új ügyfelek megszerzését.

Másrészt célja, hogy növelje a hazai tőkepiacon, elsősorban a Budapesti Értéktőzsdén megjelenő hazai kkv-k számát, ezzel hozzájárulva a finanszírozási eszközök diverzifikációjához, hatékony forrásbevonási lehetőséget biztosítva a magas növekedési potenciállal rendelkező, nemzetközi piacra lépésre érett és további növekedésre képes vállalkozások számára. Az alappal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról korábbi bejegyzésünkben itt írtunk.

A workshopok keretében az érdeklődőknek lehetőségük nyílt bővíteni ismereteiket a befektetői sztori építésével kapcsolatban, vagy megismerni a tőzsdére lépés gyakorlati és jogi szemszögét is. Az esemény pedig nem utolsó sorban, remek networking lehetőséget is kínált!