VelotrackAki innovatív biztonságtechnikai és kényelmi megoldásokat keres kerékpárja számára, bizonyára már hallott a Velotrack rendszeréről. A Hargamon Kft. egyedi fejlesztéséről már 2014-ben lehullt a lepel, 2015 elejére pedig el is készült a kerékpárba beépített nyomkövető, lopásmegelőző és sport tracker eszköz. Miután a cég 98 millió forint értékű kockázati tőkét vont be a Széchenyi Tőkealaptól, egyenes út vezetett a sorozatgyártás előkészítéséig. Tegnap pedig megtörtént a várva várt bejelentés: hamarosan elindul a Velotrack biztonsági rendszer sorozatgyártása.

A Velotrack rendszer a Vodafone M2M technológiájára épül. A kerékpárba szerelt GPS-alapú mozgásérzékelő egy szerverközpontba küldi a kerékpár helyzetének, illetve megtett útjának adatait, amelyekhez a tulajdonos egy okostelefonra fejlesztett applikáció segítségével jut hozzá. Az alkalmazással a kerékpár lezárható, nyomon követhető, illetve statisztikákat is lehet készíteni a megtett útról. A rendszer funkciói kimondottan hasznosak, ha lopásmegelőzésről, nyomkövetésről van szó, ugyanis az eszköz adott esetben a hatóságok munkáját is nagymértékben segíteni tudja. Emellett a hosszabb távokat megtevő, közösen túrázó barátok és családok is ki tudják használni az előnyeit.

Az autóiparban már évek óta alapvetés a beszerelt M2M rendszer, a kerékpárokra optimalizált változatai viszont egyelőre még nem tudtak elterjedni, pedig a biciklizés egyre népszerűbbé válik, és sajnos a kerékpárlopások is folyamatosak. A magyar fejlesztésű Velotrack azonban egyedi megoldásával kíván változtatni a tendencián, hamarosan rendkívül széles réteg igényeit lesz képes kielégíteni. A projekt megvalósításához, illetve a sorozatgyártás beindításához szükséges finanszírozási forrást az SZTA 98 millió forint értékű kockázati tőkéje biztosítja, amit a tulajdonosok a nyomkövető eszköz gyártására, hardverfejlesztésre, üzemeltetésre, marketing költségekre és a kapcsolódó applikáció fejlesztésére használnak fel. A Hargamon Kft. már számos bicikligyártó céggel megegyezett, első megrendelője például az osztrák Biketronic, e-bike-okat (elektromos rásegítéses kerékpárokat) gyártó cég.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]