Széchenyi Tőkealap - kockázatitőke-befektetési esettanulmányokÖrömteli esemény, ha a kockázatitőke-befektetéseket hazai közönség számára, hazai példákon keresztül bemutató, igazi „hiánypótló” alkotás születik. Hiányról persze valójában nincs szó; inkább adottság, hogy a napjainkban aktivizálódó befektetési környezetben eddig kevés lezárt projekt gyakorlati tapasztalataiba lehetett betekintést nyerni. Most viszont Hozamrafting címmel új kötet jelenik meg, amelynek június 25-i bemutatója után erről a területről többet is megtudhatunk.

A Budapesti Corvinus Egyetem Széchenyi István Szakkollégiumának tagjai kilenc kockázatitőke-befektetés történetét dolgozták fel a projektekben érintett vezetőkkel és szakértőkkel készített interjúk alapján. Az esettanulmányok, amelyek többek között a WizzAir, a Vatera, valamint a JEREMIE program első sikeres kiszállását eredményező Cryo-Innovation eseteit dolgozzák fel, befektetők, vállalkozók, oktatók és diákok, azaz a jelen és a jövő cégépítői és mentorai számára egyaránt értékes tanulságokkal szolgálnak.

A Hozamrafting – Esettanulmányok a magyarországi kockázatitőke-befektetések vad vizeiről című kiadványt – melynek elkészítéséhez a Széchenyi Tőkealap-kezelő szakértője is hozzájárult – június 25-én 10 órától a Kossuth Klubban mutatja be Zsembery Levente, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) Oktatási Bizottságának elnöke, de megszólal Karsai Judit, a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, valamint Havran Zsolt, a Széchenyi István Szakkollégium igazgatója is. A kötet a L’Harmattan Kiadó gondozásában készült.