hvca_logo1A 2015-ös év több okból is mérföldkőnek számít a hazai tőkebefektetési piacon. Egyrészt a JEREMIE-alapok ez év végéig helyezhetik ki tőkeforrásaikat, másrészt pedig a legtöbb céget tartalmazó portfólióval rendelkező Széchenyi Tőkealap is decemberig fektet be a növekedésre képes hazai kis- és közepes vállalkozásokba. A határidő közeledtével természetszerűen a befektetői aktivitás is elkezdett növekedni, derül ki a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) első negyedéves jelentéséből.

2015 első negyedévében 26 tőkebefektetés történt, összesen 4,4 milliárd forint értékben, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 56 százalékos bővülést jelent. Ebből egyedül a Széchenyi Tőkealap 9 befektetést hajtott végre, összesen 1,5 milliárd forint értékben, csaknem 70 tagúvá bővítve cégportfólióját. A HVCA jelentésének további legfontosabb megállapításai:

A közelgő határidő miatt mind az SZTA, mind a piacon jelenlévő további tőkebefektetők várhatóan nagyobb mértékben fogják növelni befektetéseik számát, hogy év végéig lehetőleg a teljes kihelyezhető tőkeforrás a vállalati szektor fejlődését támogathassa. A tavalyi évi száz befektetésnél ezért idén még több várható. A Széchenyi Tőkealap év végére például összesen több mint 90 tagúvá tervezi kibővíteni cégportfólióját.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]