Megérti a beszédet, képes emlékezni a már korábban megismert emberekre, pislog és szemkontaktust tart azzal, akivel kommunikál, a természetesebb hatás érdekében pedig másolja az ember arcizmainak rezdüléseit is. A jellemzés azonban nem a jelenleg rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Westworld sorozat technológiailag fejlett, fiktív karakteréről szó, hanem jelenünk egyik meghatározó alakjáról, Sophiáról. Ő egy humanoid robot, az első a világon, aki állampolgárságot kapott, mégpedig Szaúd-Arábiában – és aki hamarosan Budapestre érkezik a Brain Bar jövőkonferencia keretében, sok más érdekes előadó mellett.

Idén a Corvinus Egyetemen rendezik meg Európa legnagyobb jövőfesztiválját, május 31. és június 2. között.  Az előadók köre rendkívül színes; a tudomány, a technológia, az üzleti, kulturális és politikai szféra elismert szereplői mind ott lesznek és megosztják szakterületeikkel kapcsolatos gondolataikat a résztvevőkkel.

Az eseményen mindenki találhat az érdeklődésének megfelelő témát, olyan kérdésekről lesz szó, mint:

Tanítható erkölcs a mesterséges intelligenciának? A robotok vehetik át a család szerepét? Lehet, hogy túlértékeljük a kreativitást? A takarékosság trend vagy szükségesség? Befolyásolhatják az adatok a választások sikerét? Küzdhetünk a tech-monopóliumok ellen?

A fellépők között lesz az első robot-világsztár, humanoid, a nemrég szaúdi állampolgárságot kapott Sophia, aki néhány korábbi nyilvános megjelenése alkalmával már sokkolta a nézőket félelmetes kijelentéseivel.

Sophia, az első állampolgárságot kapott humanoid robot

Előad majd Nathan Crowley, Hollywoodi látványtervező, aki nevéhez köthető többek között az Interstellar is; Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős európai biztos, aki több milliárdos büntetést szabott ki a tiszta verseny megsértéséért olyan cégóriásoknak mint a Google vagy az Amazon. A startup kultúra ellen kifakadó Shem Magnezi arról mesél majd, hogy milyen veszélyei vannak a világszerte hódító startup mániának. Ott lesz Shamus Rae, aki a KPMG intelligens automatizálásával foglalkozik, valamint James Temperton, aki a WIRED digitális szerkesztőjeként folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy a technológia és az innováció hogyan változtatja meg az életünket, továbbá Antonio Garcia Martínez, a Facebook egykori topmenedzsere is.

Az érdeklődőknek idén megrendezik az úgynevezett Mastermind Session-t is, ami egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a szeminárium résztvevői együtt dolgozzanak és megvitassák a jövő kérdéseit társadalmi, kulturális és üzleti szempontból is.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Gondolatébresztő előadások sorozatára lehet számítani, legtöbb esetben azonban nem az alkalmazott technikán lesz a hangsúly, hanem hogy azok miként hatnak társadalmunkra és befolyásolják mindennapjainkat.

Az ilyen és ehhez hasonló eseményeken szerzett tudás, inspiráció, networking lehetőség javíthatja a hazai startup ökoszisztéma versenyképességét, és mint tudjuk, az innovatív, technológiai területen újító, izgalmas termékekkel és szolgáltatásokkal bíró vállalkozásokban a tőkebefektetők területtől függetlenül megláthatják a komoly növekedési potenciált.

További információ és jegyvásárlás a Brain Bar oldalán.