Brain Bar BudapestA tavalyi sikerre való tekintettel idén is megrendezik a Brain Bar Budapest programsorozatot. A 2016-os Európa jövőfesztiválja mai naptól szombatig várja azokat az érdeklődőket, akik a város különböző helyszínein, számos meghívott vendég közreműködésével kívánnak a jövőnkkel kapcsolatos víziókról gondolkodni, vitázni.

A rendezvény központjának számító Akvárium Klubban világhírű véleményvezérek és szakemberek értekeznek majd olyan témákban, mint a technológiai innovációk hatása a politikai, a társadalmi és a gazdasági életre, vagy akár a Föld és az ember, a robotika és a kreativitás kapcsolata. A fesztivál vendégei között ott lesz többek között Sir Martin Sorrell, a világ legnagyobb marketing holdingjának alapítója, Chris Hadfield, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnoka; Santieri Koivisto, a Minecraft for Education oktatási eszköz megalkotója; Ugron Zsolna, korunk egyik legnépszerűbb írója; Kenyeres István, az élő városokkal foglalkozó Biopolus Intézet alapítója, Fehér Gyula, a Ustream megalapítója vagy Margaret Ann Dowling médiavállalkozó, aki a divatipar jövőjéről fog beszélni.

A vendégekkel kapcsolatban Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar Budapest társalapítója, és a Design Terminál vezetője egy interjúban árulta el, hogy a meghívásnál a legfontosabb szempont nem más, mint a bátorság. A szervezők idén is olyan embereket kerestek fel, akik nem félnek megosztani gondolataikat, és ha kell, bátran megvédik álláspontjukat egy kiélezett vitahelyzet során is. Ahogy a programon is látszik, az érdeklődők a legkülönfélébb témákban hallgathatnak végig izgalmasnak ígérkező vitákat és „csatákat”, többek között szó lesz a vállalkozók szükségességéről, a jövő városainak irányításáról, a kreativitás és a robotok kérdéséről vagy az emberek és az iparágak közötti falak lebontásáról.

A rendezvénysorozat három napon keresztül olyan fórumot biztosít az érdeklődők számára, ahol a világ különböző pontjairól érkező intézmények, multinacionális vállalatok, vagy akár rohamos tempóban feltörekvő startup cégek vezetői beszélnek majd tapasztalataikról, fejtik ki véleményüket az egész emberiséget érintő kérdésekről, és adnak hasznos tippeket a hallgatóság tagjainak.

Ahhoz, hogy valaki érdemben jelen lehessen a piacon, és folyamatosan erősítse versenyképességét, folyamatosan nyitottnak kell lenni az új ötletekre. Úgy gondoljuk, hogy a Brain Bar Budapest programjában minden tudásra szomjas egyén és szervezet meg tudja találni az őt érdeklő vagy érintő előadást vagy beszélgetést. Mivel az SZTA kiemelt fontosságot tulajdonít az innovációnak, a fejlődési lehetőségek kihasználásának és a kreatív megoldásoknak, ezért csapatunk több képviselője is részt vesz a Brain Bar Budapest legizgalmasabbnak ígérkező előadásain és vitáin. Mi azt javasoljuk, hogy aki teheti, vegyen részt egy-két előadáson, ugyanis ritka alkalom, hogy ennyi neves nemzetközi és hazai előadó képviselteti magát a fővárosunkban.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]