Internet HUngaryAz Internet Hungary konferencia a tavalyi sikert követően idén szeptemberben is várja az innovatív startup és kkv projekteket, amelyek az Innovation Hungary 2016 versenyen szállhatnak harcba egymással. A tét ezúttal sem kisebb, mint tavaly: egy Las Vegas-i utazás a 2017. januári startup-találkozó workshopra, bemutatkozási és megjelenési lehetőség, illetve készpénznyeremény.

Az Innovation Hungary 2016 verseny célja, hogy megtalálja és bemutatkozási lehetőséget kínáljon azoknak a hazai kkv, illetve startup projekteknek, amelyek izgalmas, újszerű ötlettel rukkolnak elő, és akár nemzetközi szinten is üzleti lehetőséget rejtenek magukban. Arról, hogy melyik 8 pályázat alkalmas arra, hogy a legnagyobb magyar internetről és új technológiákról szóló konferenciáján megmutassa magát, kilenctagú, nemzetközi és hazai iparági szakértőkből álló zsűri dönt majd.

A döntéshozók között az SZTA is képviselteti magát Török József, a Tőkealap üzletfejlesztési és startup igazgatója személyében. A további bírálók között helyet foglal:

Az első fordulóra szeptember 8-ig lehet jelentkezni One Pager formában. Ez azt jelenti, hogy a versenyzők egy egyoldalas, a nemzetközi sztenderdeket követő, angol nyelvű bemutatkozó anyagban ismertetik a projektet, annak elérhetőségeivel és a projektgazdák adataival együtt. A főszervezők számos kategóriából fogadják a nevezőket, ilyen például a social media, a sharing economy, az e-kereskedelem, a robotika vagy a design. A teljes lista megtalálható a versenykiírásban. A közülük kikerülő legjobbakat legkésőbb szeptember 16-ig értesítik, hogy felkészülhessenek a szeptember 27-i, mindössze 3 perces prezentációjukra, amelyre az Internet Hungary konferencián kerül sor, Siófokon.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

A versenyzőknek nem kell sokáig izgulniuk, a végső eredményt nem sokkal a prezentációk után kihirdetik. Az első helyezett január 4-5-én Las Vegasba repülhet, hogy részt vegyen egy startup-találkozó workshopon. A fődíjhoz tartozik továbbá egy 250 ezer forint pénzjutalom és 250 ezer forint értékű média- és mentoring szolgáltatás. A második helyezett 150 ezer forint pénzjutalmat és 130 ezer forint értékű média- és monitoring szolgáltatást nyer. A dobogó legalsó fokára lépők 75 ezer forint pénzjutalomban és 70 ezer forint értékű média- és monitoring szolgáltatásban részesülnek. Ezek mellé mindhárom startup kap egy US Market Entry tanácsadást, Emellett kihirdetnek egy közönség-díjat is, amely magában foglal egy két főre szóló siófoki wellness hétvégét, és ingyenes belépést a következő Digitális Akadémiára.

Ezen felül a 8 döntős csapat 2-2 tagja a kétnapos Internet Hungary teljes idejére meghívást kap, így alkalma nyílik a kapcsolati hálója építésére; találkozhat tőkebefektetőkkel, a szakma véleményvezéreivel és meghatározó személyiségeivel.

A tavalyi verseny mezőnyében változatos projektek mérhették össze ötletük innovációs erejét: többek között bemutatkozott egy médiafigyelő rendszer, egy szerverbiztonságot kínáló szolgáltatás vagy elektronikus hírlevél dizájnnal foglalkozó startup is.