Közel 50 magyar és nemzetközi divatmárka az új budapesti divathéten

Közel 50 magyar és nemzetközi divatmárka az új budapesti divathéten

Közel 50 magyar és nemzetközi divatmárka az új budapesti divathéten 1200 1200 SZÉCHENYI ALAPOK

Mercedes-Benz Fashion WeekSzámos magyar és külföldi divatmárka mutatkozik be október 10-11-én a Design Terminál és a Mercedes-Benz Hungária Kft. együttműködése eredményeként megszülető nemzetközi divathéten Budapesten. A Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-on a Széchenyi Tőkealap több kreatívipari portfóliócége is részt vesz, de az érdeklődők a hazai márkák mellett megismerkedhetnek a Visegrádi négyek, Szerbia és Horvátország tervezőinek munkáival is. A legnagyobb divatipari cégportfólióval rendelkező SZTA-t az eseményen az ÁERON, a DORA ABODI és a REKAVAGO képviseli.

Az ÁERON legújabb, 2016-os tavaszi-nyári kollekcióját Antwerpen, New York és Párizs után a budapesti közönséggel is megismerteti. ABODI 2016-os tavasz-nyári Dystopia gardens című kollekciója Milánó és Párizs után, és Shanghajjal egy időben Budapesten kerül bemutatásra. Az ABODI ruhakollekcióhoz a cipőkollekció a REKA VAGO márkával kollaborációban készült.

A nemzetközi rendezvény a Várkert Bazárban várja az érdeklődőket. Október 10-én, szombaton 20:00-tól az AÉRON, a nap záróshow-jaként pedig 22:00-tól ABODI kollekciója lesz látható REKA VAGO cipőivel. A részletes program ezen a linken érhető el.

A legnagyobb kreatívipari cégportfólióval rendelkező Széchenyi Tőkealap már öt befektetésével (REKAVAGO, DORA ABODI, ÁERON, HAMERLI, platán-BÚTOR) vállal kulcsszerepet a szektor fellendítésében, és továbbra is keresi az ígéretes, kockázati tőkét igénylő kreatívipari vállalatokat. A kreatív vállalkozások eredményeit, céljait bemutató 1-2 oldalas teasereket a Széchenyi Tőkealap az címre várja 2015. október 19-ig. A felhívással kapcsolatos további részletek a Design Hét Budapestről szóló blogbejegyzésében találhatók.

A Mercedes-Benz Fashion Week Central egyes programjaira ezen a linken lehet jegyeket vásárolni. Az esemény jegyeladásból származó teljes bevételt a Design Terminál a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére ajánlja fel.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]