kulfoldi_piacokKomoly lehetőségek nyílnak meg a székesfehérvári Control Labor Kft. előtt, miután a Széchenyi Tőkealap 57 millió forintot fektet a cégbe. A roncsolásmentes anyagvizsgálat piacán tevékenykedő cég új, digitális eszközeinek beszerzése révén nem csak a hazai, de a külföldi piacokon is komoly versenyelőnyre tesz szert. Az ígéretes projekthez szakmai tanácsadóként csatlakozott egy inkubációban jártas társbefektető is.

Mivel foglalkozik a cég?

A Control Labor roncsolásmentes anyagvizsgálattal és mérésekkel foglalkozik, amely során hegesztett varratok és alapanyagok minőségét képes megvizsgálni, ki tudja mutatni a felületi eltéréseket, illetve az anyag belsejében lévő elváltozásokat. Tevékenységének köszönhetően ügyfelei információkat kaphatnak arról, hogy a vizsgált tárgy minősége megfelel a vonatkozó nemzetközi szabványoknak, javítani vagy selejtezni kell. A cég székesfehérvári és csepeli telephelyén elsősorban mágneses és ultrahangos anyagvizsgálatot végez, de a jövőben a több lehetőséget biztosító radiográfiai anyagvizsgálati módszerrel kívánja megújítani szolgáltatási körét. A cég legfontosabb piacai a gép-, az energia-, az élelmiszer-, a gyógyszer-, illetve az építőipar.

Milyen tervei vannak a vállalkozásnak?

A 2010-ben alapított vállalat meglévő ügyfelei mellett mind a hazai, mind a külföldi piacon új vevőket kíván szerezni. Ennek eléréséhez egy hatékony értékesítési és marketing csapatot állít fel, új érdekeltségi rendszert alakít ki, felélénkítve ezzel a roncsolásmentes anyagvizsgálati piacot.

Mi biztosítja a cég sikerességét?

A Control Labor csapata magasan képzett, több nyelvet beszélő szakembergárdából áll. A cég komoly piacismerettel rendelkezik, mind itthon, mind a megcélzott holland és német piacokon. Kiterjedt ipari-nagyvállalati ügyfélköre, az erős ügyfél-elégedettség és a magas szintű minőségi teljesítmény referenciát jelent a cég számára. A vállalat jelentős innovációs potenciállal rendelkezik, amely biztosítja az új vizsgálati technológiák gyors adaptálását. A befektetés révén beszerzett radiográfiai rendszerek számos olyan új megoldást helyeznek kilátásba, amelyek hatékonyabb és gyorsabb munkavégzést biztosítanak a hagyományos eszközökkel szemben.

[insert_php]
kalkulator();

Milyen lehetőségekkel számolhat a cég a külföldi piacokon?

A cég elsősorban három külföldi régióban lát lehetőségeket a terjeszkedésre. Németország Európa legerősebb iparával és gépgyártásával rendelkezik, ráadásul a gázturbinás- és széntüzelésű erőművek építése is felívelő tendenciát mutat, e téren a cég kompetenciái jól bevethetők. Hollandia és Belgium anyagvizsgálati piacán komoly igény van az újabb technológiák alkalmazására, amelyet a Control Labor magas szinten képes kielégíteni. A menedzsment hely- és nyelvismerete komoly előnyt jelent a régióban a vállalat számára. Oroszország pedig várhatóan nagy volumenű olajipari és gépipari beruházásai révén tekinthető fontos célpiacnak.

Mire használja fel a cég az SZTA által biztosított forrást?

Az SZTA által befektetett 57 millió forintból a vállalat elsősorban a meglévő eszközparkot tervezi korszerűsíteni, amely alatt többek között digitális radiográfiai vizsgálókészülékek beszerzését, illetve az azonnali képi vizsgálati eredményeket lehetővé tévő szoftverrel támogatott fejlesztéseket kell érteni. A tőke további része a komplex beruházás teljes integrációját elősegítő CRM-rendszer és a humánerőforrás fejlesztésének költségeit biztosítja.