Szeretné felturbózni cégét és befektetőtársat keres hosszú távra? Vagy induló finanszírozásra és szakértelemre van szüksége ahhoz, hogy születő-félben lévő vállalkozását befutóvá tegye? Éppen erre a helyzetre találták ki a kockázati tőkét.

A kockázati tőke olyan pénzügyi forrás, amely jellemzően jelentős növekedési potenciált mutató, főként innovatív szektorokban működő cégekbe fektet, ezzel segítve piaci növekedésüket. A tőkebefektetés kétféle szerepet játszhat a vállalkozás életében. Az operatív, működést elősegítő kockázati tőkebefektető testreszabott támogatást nyújt a cégeknek onnan kezdve, hogy segít pontosítani a stratégiát, az új termék vagy szolgáltatás fejlesztésével kereskedelmi forgalomba helyezni az innovációt, valamint a cég üzletét a globális piacon bevezetni. A passzív, pénzügyi befektető nem kíván részt venni az üzleti folyamatok előre lendítésében, megelégszik a kontrolljogokkal.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt alapok (köztük a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap) ez utóbbi, pénzügyi típusú befektetők, akik a vállalkozás növekedésében és sikeres exitekben érdekeltek, de kontrollálni és nem vezetni kívánják a folyamatokat.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Ami a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealapot megkülönbözteti versenytársaitól:

A KMVA elsődleges célja a Magyarországgal szomszédos országok vállalkozásai közötti kapcsolat erősítése, amely során olyan magyarországi cégekbe fektet be, amelyek hazánkból kívánnak a szomszédos hét országban terjeszkedni vagy jelenleg is a Magyarországgal szomszédos országban működnek és Magyarországra kívánnak fókuszálni – legalább egy fiókteleppel vagy egyéb tevékenységgel. Akár eredően magyarországi, akár határon túli cégről van szó, a befektetések valamennyi esetben Magyarországon valósulnak meg.

A befektetés legfontosabb sarokpontjai: