A tőkebevonási ismeretek témakörében kiscsoportos, interaktív képzést szervez a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), immár 7. alkalommal és a Budapesti Értéktőzsde szakmai közreműködésével. A képzés célja a hazai vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése, ezen keresztül pedig a befektetéseket vonzó és lehetővé tevő tulajdonságaik javítása.

A képzés során a résztvevők korszerű piaci, üzlet tervezési, pénzügyi, forrásbevonási és cégprezentációs ismereteket sajátíthatnak el, befektetési fókusszal.

A képzés elsősorban azoknak a cégeknek, projektgazdáknak szól, akik az ötlet fázison már túljutottak, prototípussal vagy termékkel rendelkeznek.

A kétszer kétnapos bontásban rendezett tanfolyam első etapjában a tőkebevonási alapismeretek, azaz a különböző pénzügyi lehetőségek, az üzleti tervezés, valamint a piaci pozícionálás témakörével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, míg a második képzési alkalommal a tőkebevonási folyamatokkal, cégértékeléssel, cégprezentációval, exitekkel, start-up inkubátorokkal foglalkozó témákon lesz a hangsúly.

A szakmai ismeretek átadásában neves hazai és külföldi szakértők, illetve a HIPA illetékes munkatársai vesznek részt. Az előadások mellett lehetőség nyílik majd az elhangzottak gyakorlati elsajátítására is: az ABSOLVO Consulting Kft. vezető tanácsadóinak irányításával a résztvevők a tőkebevonáshoz, cégfejlesztéshez kapcsolódó feladatokat oldhatnak meg csoportosan. Az előadások mellett a résztvevőknek alkalmuk lesz továbbá cégük, projektjük prezentálására, melyre vonatkozóan szakmai visszajelzéseket is kapnak a trénerektől: többek között a hazánkban nemrég sikeres akvizíciót megvalósító nemzetközi befektető cég, az MCI Capital képviselőjétől is.

A tőkebevonás alapismereteit – mint például a tőkebefektetések típusai, a befektetési célok, valamint befektetői típusok – Horgos Lénárd, az Absolvo Consulting Kft. partnere mutatja be, majd az üzleti tervezés különböző lépcsőfokain vezeti végig a résztvevőket, kezdve a versenytársak, pozícionálás, stratégia kérdéskörénél, egészen a bevételek, kiadások és a cash flow tervezéséig és felügyeletéig. A képzés második felében a résztvevők betekintést nyerhetnek konkrét üzleti tervek elkészítésébe is, egy elképzelt üzleti modell alapján.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Az elmúlt hét évben ezernél is több vállalkozás tőkeigényét megvizsgáló Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. üzletfejlesztési és startup igazgatója, Török József abban segít a képzésen megjelenő vállalkozóknak, hogy milyen kérdésekre készüljenek fel, ha tőkét akarnak bevonni.
A képzésen a gyakorlati tanácsok mellett bemutatkozik a Széchenyi Tőkealap-kezelő legújabb alapja, a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap is, amelynek célja, hogy befektetéseivel felkészítse a hazai vállalkozásokat a tőzsdei kibocsátásra vagy a BÉT Xtend piacán való megjelenésre. Az Alaphoz hasonlóan a Budapesti Értéktőzsde ELITE vállalatfejlesztési programja is a tőzsdei megjelenés előkészítését támogatja. A programmal kapcsolatos tapasztalatairól Vitkovics Péter, a programhoz az elsők között csatlakozott cég, a Megakrán Zrt. igazgatósági tagja számol be.

A képzés első körére május 30-31-én kerül sor, míg a másodikra június 13-14-én, az esemény helyszíne pedig a Hotel Visegrád lesz.
Jelentkezni május 22-ig lehet, a jelentkezési lap, valamint további információ a képzésről itt érhető el.