Kedves Blogolvasó!

a-nagy-diy-konyv-oldalpar-4-smallAz ünnepi készülődés közben három olyan könyvet ajánlunk, amely nem kimondottan szakmai elmélyülést céloz meg, hanem általánosságban próbál új impulzust adni. Azt gondoljuk, mind szakmai, mind a magánéletünkben az egyik legfontosabb hívószó az inspiráció. Reméljük, az alábbi kötetek segítenek kiszakadni a mindennapi gondolkodásból, feltöltődni az új évre és akár új ötleteket adni céljaink megvalósításához. Jó olvasást.

Sean Patrick – Ébreszd fel a benned rejlő géniuszt

Az író, Sean Patrick néhány rendkívüli személyiség életútján keresztül mutatja be, milyen jellemző tulajdonságok hajtják a géniuszokat. Látni fogod többek között, hogyan indult útjára Walt Disney stúdiója, miként vált egy karddal játszó kisfiúból a hódító Nagy Sándor, vagy hogyan lett Nikola Tesla a megannyi nehézség ellenére az elektromosság atyja. A kiválóság nem adottság, hanem egy út, amire Te is ráléphetsz, ha saját kalandodra IGEN-t mondasz. A könyv fordítója, Tuboly Zoltán így foglalja össze, őt miért fogta meg a könyv: „Bár elmúltam már negyven éves, még mindig keresem a helyem a világban. Ez a fajta útkeresés azt is jelenti, hogy a témával kapcsolatos könyveket (is) olvasok. Így akadtam rá – teljesen véletlenül, egy keresett könyv címének hasonlósága miatt – Sean Patrick Awakening your inner genius című könyvére. A könyv oly mértékben megfogott és inspirált, hogy 2014 decemberében, amikor a végére értem, jött egy sugallat, hogy ezt bizony le kellene fordítani. Át kellene adni a magyar olvasóknak, egyszerűen azért, mert jó. Hát, így született meg az Ébreszd fel a benned rejlő géniuszt című könyv.”

Boook Kiadó Kft. – A nagy DIY könyv

Do it yourself! – olvassuk és halljuk újabban egyre többször és egyre több helyen. A „csináld magad!” mozgalom reneszánszát éli, de a hajtóerő már rég nem a szükség, hanem a szép tárgyak szeretete, az alkotás élvezete és az otthonszépítés öröme. A fúrógép és kalapács szerszámból az önmegvalósítás eszközévé vált, a tevékenység végeredménye pedig nem csak egy tárgy, hanem egy egyszeri és megismételhetetlen, készítőjére jellemző alkotás. Ennek a trendnek a fontosságát ismerte fel a Boook Kiadó, amikor huszonegy DIY-véleményvezér közreműködésével elkészítette A nagy DIY könyvet. A 21 népszerű blogger kreatív lakberendezési ötletei lépésről lépésre leírva és illusztrálva valósulnak meg a könyvben. A részletes magyarázatok végigvezetik az olvasót az alkotás folyamatán, arra bátorítva, hogy ragadjon ecsetet, ollót, kalapácsot vagy fúrót, és hozzon létre valami saját, egyedi dolgot. A tippekkel, hasznos információkkal összeállított tartalom azoknak szól, akik nem a szokványos megoldások hívei, és akiknek az alkotás feltöltődést, kalandot, örömteli kihívást jelent. Az SZTA portfóliócég a piac egyik legjobb idei tematikus kiadványát készítette el azoknak, akik nemcsak vásárolják, hanem alakítják is a közvetlen környezetüket. Mindezt professzionális köntösben, gyönyörűen fényképezve és elkészítve.

a-nagy-diy-konyv-oldalpar-3-small

Laszlo Bock – A Google titok – Irányítsd és éld az életed

A Google HR vezetője és alelnöke által írt könyv nemcsak HR-eseknek: bárkinek, aki egy nagyvállalat működésének, kiválasztási és motivációs rendszereinek mindennapi alkalmazását akarja látni. Ahogy a kiadó fogalmaz: „Manapság nehezebb a Google munkatársává válni, mint felvételt nyerni a Harvardra. A világ egyik legsikeresebb vállalata kizárólag a legjobbakat keresi, és hogy megtalálja őket, képes akár új szabályokat is teremteni a munka világában. A kötet éppen ezért tanulságos olvasmány mindenkinek, aki céget vezet, munkát vállal, vagy csupán érdekli, hogyan lehetne hatékonyabb és sikeresebb a saját életében. Bock egyik aranyszabálya, hogy nem az életrajz, hanem a gyakorlat dönti el, ki a rátermett munkatárs, és hogy bizonyos kvalitások – rugalmasság, vezetői képesség, tudás, lelkiismeretesség, kitartás – minden munkakörben elengedhetetlenek. Miközben az olvasó a vállalat legfontosabb fejlesztéseivel is megismerkedhet, a Google műhelytitkainak leleplezésével, filozófiájának, kultúrájának bemutatásával Bock nem csupán a munkában, de az életben is iránymutatást nyújt.”