ShiwaforceA Karma Platformmal már számos elismerést begyűjtött ShiwaForce egy újabb termékével megnyerte az Atlassian fejlesztő cég nemzetközi versenyét. A 115 beérkezett pályamunkából a magyar fejlesztésű Scrum Poker lett az abszolút győztes, ezzel az SZTA befektetése 15 ezer dollárt és 5 ezer dollár értékű Amazon Web Services kreditet vihetett haza. Legutóbb májusban írtunk arról, hogy a cég egy amerikai startup-versenyen aratott osztatlan sikert a Karma Platformmal, sőt egyenesen a konferencia legjobbjának, illetve az utóbbi idők legötletesebb, legeredetibb projektjének nevezték.

A ShiwaForce csapata arról ismert, hogy élen jár az agilis módszertanok fejlesztésében, amit a világ egyik legnépszerűbb agilis fejlesztési feladatok menedzselésére használt szoftverét, a JIRA-t fejlesztő Atlassian nemzetközi versenyén megszerzett első hely is alátámaszt.

A szakma a régióban az innovatív online megoldások piacának egyik leggyorsabban növekvő, startup szellemiségű cégeként tartja számon. 2014-ben az SZTA 40. befektetése volt, és összesen 200 millió forint értékű kockázati tőkét kapott az Alaptól, amellyel elsősorban a nemzetközi Innotribe versenyen a világ 15 legizgalmasabb üzleti innovációja közé beválasztott Karma Platform továbbfejlesztését finanszírozza. A vállalkozás sikere azóta is töretlen, a profi és tapasztalt fejlesztőgárda munkái időről időre előkerülnek egy-egy nemzetközi fejlesztői versenyen vagy bemutatón, és az ügyfeleiktől is pozitív visszajelzéseket kapnak.

Miért különleges a Scrum Poker alkalmazás?

Az agilis fejlesztési feladatok komplexitásának és rájuk fordítandó idő mértékének meghatározása nem könnyű feladat, a legközelebbi érték elsősorban becsléssel határozható meg, amelyhez a fejlesztői csapatok általában papír alapú Scrum Poker kártyát használnak. A kártyákat felmutatva az agilis csapatok tagjai a Fibonacci-skála különböző értékeivel becsülik meg az egyes feladatok komplexitását és az elvégzésükhöz szükséges időt. A nagyon eltérő becsléseket további tisztázó kérdésekkel és újabb szavazókörrel közös komplexitás-értékre, illetve az ez alapján kiszámolt ráfordítandó időértékre hozzák, és ezt továbbítják a feladatot megrendelő üzleti fél felé. A Scrum Poker kártyáknál egyelőre jelenleg nincs pontosabb módszer, de a gyakorlatban mégis remekül működik.

A ShiwaForce ezt a módszert ültette át elektronikus, Androidos és iOS-es eszközökön is működő alkalmazás formájába. A papír alapú módszert automatizáló online Scrum Poker a már ismert folyamatokra épül, viszont az online leadott szavazatok egyetlen, a JIRA által is támogatott rendszerben gyorsan és hatékonyan kezelhetők, ráadásul a gamification („játékosítás”) révén az agilis szoftverfejlesztői közösségek számára élvezetessé is teszi a feladatok nehézségének becslését.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]