Széchenyi Tőkealap - vállalkozásfinanszírozás, tőkebevonás, jogszabályokA Széchenyi Tőkealap minden egyes befektetésére vonatkozik egy alapvető feltételrendszer, amely biztosítja a rendelkezésre álló források áttekinthető, szabályszerű felhasználását. Ezek a szabályok minden egyes cégre vonatkoznak, és akár már azelőtt befolyásolhatják a befektetési döntést, hogy üzleti modellről, növekedésről, tervekről beszélgethetnénk egy-egy ígéretes cég vezetőivel. 

Ha a tőkebefektető – ez esetben a Széchenyi Tőkealap – befektetés-előkészítő folyamata elején, vagy akár már azelőtt szeretnénk minél tisztábban látni azzal kapcsolatban, hogy a vállalkozásunk megfelel-e a legalapvetőbb kritériumoknak, használjuk bizalommal ezt a listát. Tudjuk, hogy törvényeket böngészni nem mindenki számára szórakoztató elfoglaltság, de ha erre már készen állunk, bosszantó lehet, ha még kutatnunk is kell utánuk. Ezt a lépést igyekszünk most megkönnyíteni azzal, hogy a vonatkozó jogszabályokat összegyűjtjük és közreadjuk.

Honnan tudhatjuk, hogy vállalkozásunk megfelel-e az alapfeltételeknek, és hol nézhetünk utána a szabályozási előírásoknak?

Pénzügyi feltételek

Átláthatóság

A cég, mint munkaadó

A cég tevékenysége

Milyen célokra nem használható fel az Alap által végrehajtott tőkeemelés?

Amennyiben vállalkozása ezen feltételeknek eleget tesz és tulajdonos- illetve tőkéstársat szeretne bevonni tervezett fejlesztéseihez, érdemes megnéznie, hogy 50 -60 millió forintig, illetve mintegy 220 millió forintig a milyen lehetőségei vannak.

A 2013 májusában elindított új, illetve a tovább működő tőkebefektetési konstrukciókról az Európai Unió jóváhagyását követő két bejegyzésünkben olvashat:
Az Európai Bizottság jóváhagyásával négyszeresére bővülhet az SZTA egyedi befektetési kerete
Egy helyett négyféle befektetési lehetőség az SZTA-nál