Szuper program indul jövőépítő startuppereknek

Szuper program indul jövőépítő startuppereknek

Szuper program indul jövőépítő startuppereknek SZÉCHENYI ALAPOK

Három hónapos akcelerátorprogramot indít a Design Terminál azoknak a startupoknak, akik olyan projekteken dolgoznak, amelyek a skálázható üzleti modell mellett pozitív hatással lehetnek a társadalomra. A program szuper mentorokat és nagyvállalati kapcsolatokat biztosít, illetve nem vesz el részesedést a startupoktól. Mi lehet annál inspirálóbb, minthogy megpróbáljuk formálni a jövőt a saját eszközeinkkel? Hogyan fordítható a technológiai fejlődés a társadalom javára, hogyan lesznek az új fejlesztések hasznosabbak a közösségek mindennapi élete szempontjából? A Design Terminál mentorprogramjába azokat a vállalkozókat várjuk, akiknek startupja amellett, hogy skálázható üzleti modellel rendelkezik, pozitív társadalmi hatással is bír. A Design Terminál mentorprogramja egy nonprofit alapon működő akcelerátorprogram, amelynek 3 hónapja során mintegy 100 tapasztalt mentor segíti a kiválasztott startupokat. Az új szemeszterben a program három lényeges elemében újul meg:

 • A legfontosabb, hogy hidat teremtünk a nagyvállalatok és a startupok között. Egy startup számára a mihamarabbi ügyfélszerzés a legfontosabb, nagyvállalati partnereinkkel kötött megállapodásainknak köszönhetően pedig startupjaink gyorsítósávot kapnak a vállalati beszerzésekhez.
 • A második a fókusz: ezentúl csak olyan startupokkal foglalkozunk, amelyeknek van a társadalomra gyakorolt pozitív hatása. A megcélzott témáink: egészség és sport, urbanisztika és mobilitás, tanulás és munkavállalás.
 • A harmadik, hogy bár eddig is volt néhány külföldi csapatunk, innentől kezdve kifejezetten célunk, hogy minél több tehetséges vállalkozót csábítsunk Budapestre a világ minden tájáról.

Kiket várunk a programba? Ha startupodnak pozitív hatása lehet a társadalomra, csapatodban rendelkezésre áll a technológiai és az üzleti kompetencia, és megvan benned a kellő ambíció, a legfontosabbakkal már rendelkezel. Ezeken felül a következőket várjuk tőled:

 • a csapat legalább két tagja hajlandó teljes állásban a projekten dolgozni, és Budapestre költözni;
 • a jól kidolgozott koncepciónál továbbjutottál és már dolgozol a prototípusodon;
 • vállalkozásodnak skálázható üzleti modellje van – vagy legalábbis már dolgozol azon, hogy az legyen.

Mit adunk pontosan a csapatoknak?

 • szuper magyar és külföldi mentorokat, akik szakmájuk legjobbjai;
 • hozzáférést nagyvállalati partnereinkhez (ami főleg akkor fontos, ha B2B startupod van);
 • pályázni lehet havi ösztöndíjra;
 • 150 ezer euró értékű szolgáltatáscsomagot az IBM-től, az Amazontól és a Google-től;
 • elhelyezést coworking irodában;
 • és mindezekért nem veszünk el részesedést a csapatoktól! (A legjobb startupoknak ugyanakkor tudunk befektetést biztosítani, ha növekedésük finanszírozásához szükséges, illetve magyar és külföldi kockázati tőkealapok felé tudjuk közvetíteni a startupokat a következő körös tőkebevonásért.)

Aki szuper, nemzetközi közösségben szeretné fejleszteni korai fázisú startupját, úgy, hogy közben nem veszít értékes részesedést a cégből, és hisz abban, hogy startupja jobbá teheti a társadalom egy részének életét, a Design Terminálban a helye! További részletek itt érhetők el. Sok szerencsét a pályázáshoz!