Immár negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Startup Safari rendezvényt, több mint 70 helyszín részvételével mintegy 300 különböző program várja az érdeklődőket, a világszinten is kiemelkedőnek számító eseményen. A szakmai kezdeményezés rendkívül változatos programokkal biztosít platformot arra, hogy meghatározó tapasztalatokhoz, információkhoz és kapcsolatokhoz jussanak a vállalkozó kedvűek és az érdeklődők. Bemutatjuk – a teljesség igénye nélkül, – hogy milyen programokra lehet számítani a Startup Safari idei eseményén!

A három napos, április 17-19. között zajló rendezvény keretében a résztvevők Budapest különböző pontjain vehetnek részt a startupokkal kapcsolatos programokon a cégek saját irodáiban, közösségi irodákban, éttermekben és akár bárokban is. A rendezvényre több mint 5000 látogatót várnak a szervezők, beleértve startupokat, diákokat, alapítókat, szabadúszókat és befektetőket is.

A három nap során számos olyan téma kerül majd terítékre, amely rendkívül hasznos lehet olyan vállalkozások, startupok számára, amelyek egy ponton kockázati tőkét vonnának be vállalkozásukba. (A tavalyi eseményen hallottakról beszámoltunk a blogon, ebben a bejegyzésben.) Idén szó lesz a validálásról, azaz, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy a piacnak van-e igénye a termékre (Digital Natives, Testbirds), amely egy olyan kérdés, amit kockázati tőkebefektetőként minden potenciális befektetés esetén figyelembe kell vennünk. A Hi5 bemutatja, hogy hogyan lehet eljutni a one-pagertől az exitig, vagyis, hogy milyen hatással lehetnek a befektetők a projektre. Be lehet tekinteni a Bitrise színfala mögé, amelynek korábbi befektetési körébe a színész-befektető Asthon Kutcher és Fehér Gyula Ustream-alapító is beszállt. A Limited Capacity segít eligazodni a befektetők világában, a programon végigveszik, hogy milyen típusú befektetők vannak a piacon, illetve, hogy melyek passzolhatnak az adott vállalkozáshoz. A SparkLabs Group megosztja a sikeres startupok receptjét – mik az első lépések, hogyan áll össze egy jó csapat, valamint milyen finanszírozási lehetőségei vannak a startupoknak.

A szellemi alkotásokkal kapcsolatos társasági jogi, versenyjogi és kutatás-fejlesztési kérdések közötti eligazodást segíti majd a SGBK Ügyvédek és Szabadalmi Ügyvivők programja. A Kairos Europe a design thinking területét veszi górcső alá, 6 különböző lépés bemutatásával szemléltet egy innovatív vállalkozást. A StartItUp bemutatja a győri startup ökoszisztéma kialakulását, jelenlegi stádiumát és aktuális programjaikat. A Loffice közösségi iroda workshopján az üzlet és az egyén szerepéről beszélgetnek majd a résztvevő szakértők, a „startupperkedés” nehézségeiről pedig a BNL Start Partners inkubált startupjai vallanak. A főbb témakörök a termékfejlesztés problémái, a csapatépítés nehézségei, az első vevők megszerzése, valamint a következő körös tőkebevonás nehézségei lesznek. A The People Book For Founders könyv kapcsán – mely startupok szervezési és humánerőforráshoz köthető problémáikról szól – arról lesz szó, hogy milyen hibákat követnek el jellemzően a startupok a növekedési fázis szakaszaiban.

Halácsy Péter, a Budapest School és a Prezi egyik alapítótagja arról fog beszélni, hogy mit tanulhatna ma egy iskola a startupokról, Mik Stroyberg, a Good Monday alapítója pedig az egyedi igényekhez igazítható iroda management platformot mutatja majd be. Továbbá olyan változatos és széles skálán mozgó témákról lesz szó, mint a magabiztos fellépés a munkahelyen, cybersecurity, technológia, big data, UI design, digitális nomádok, fenntarthatóság, és képviselteti magát az eseményen többek között a Coca Cola, az UNICEF, a Grow with Google, a nemrég négymillió eurós befektetést kapott Talentuno, a T-Systems, a KPMG, a Tresorit és a LogMeIn is.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Az Startup Safari programjában helyet kapott a programozók képzésével foglalkozó GreenFox is, amely nemrég közel 300 millió forintos befektetést kapott a Széchenyi Tőkealap-kezelő által kezelt Irinyi II. Kockázati Tőkealapból és Balogh Péter Baconsult angyalbefektető csapatától. A munkaerő-piac igényeire válaszolva ma már egyre többen váltanak a különböző szakmákból a programozásra: a panelbeszélgetés során kiderül, hogy volt hallgatók, akik korábban kreatív területen tevékenykedtek (grafikusok, designerek, fotósok), miért kezdtek el programozni tanulni, valamint, hogy most hogyan tudják hasznosítani korábbi skilljeiket, tudásukat.

Mivel a startupok sikerének kulcsa leginkább az oktatásban rejlik, a Startup Safari szervezői ezért elhatározták, – az EPAM-ot támogatónak megnyerték – hogy idén országszerte több városból mintegy 250 általános és középiskolai diáknak szerveznek ingyenes bejutást a Startup Safari eseményeire.

A részletes programról tájékozódni és jegyet vásárolni az esemény honlapján lehet.