borsa-foto_1„Létezik egészséges édesség” – vallja az a kézműves bonbonokat gyártó sárospataki vállalkozás, amelybe 65 millió forint kockázati tőkét fektetett a Széchenyi Tőkealap, elősegítve a cég növekedését. Az exkluzív kivitelű, hungarikum jellegű kézműves bonbonok összetételüknek köszönhetően a szokásos édesipari termékektől lényegesen egészségesebbek. A Borsa cég meglévő termékcsaládja már számos magyarországi boltban és hálózatban hozzáférhető, a cél azonban a további terjeszkedés, illetve új reformdesszert bevezetése.

A statisztikák azt mutatják, hogy Magyarországon folyamatosan nő a csokoládét, azon belül is legdinamikusabban a minőségi csokoládét és édességet fogyasztók aránya, emellett a reform élelmiszerek piaca is folyamatosan bővül, ami azt jelenti, hogy a családi vállalkozás két elsődleges piacán komoly lehetőségekkel számolhat. Egyrészt a már meglévő, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Magyar Kézműves Remek” címét 2009-ben elnyerő Borsa desszertcsalád termékeit kívánja szélesebb közönség számára eljuttatni, másrészt új, gyógyhatású reformdesszerteket tervez bevezetni a hazai, illetve idővel a nemzetközi piacokra is.

A cég már hat éves tapasztalattal bír az édességgyártás területén, az elmúlt két évben pedig sikerült olyan modern gépeket beszereznie, amelyek a gyártási kapacitást jelentős mértékben megnövelik. A minőségi élelmiszeripari termékek piacára számos magyar vállalkozás lép be saját kínálatával, azonban nem mindenki tud talpon maradni. A Borsa esetében a innováció, a tradíció és a minőség képes elősegíteni a hosszú távú üzleti fenntarthatóságot, illetve a 65 millió forintos tőkebefektetés sikerességét.

A Borsa termékek összetevőik és csomagolásuk révén is kitűnnek a piacon jelenlévő édességekkel szemben. Elsősorban aszalt gyümölcsöt (szilva, barack, körte, meggy, vörös áfonya, mazsola), olajos magvakat (törökmogyoró, mandula) és mézet tartalmaznak, de elérhetők minőségi csokoládéval bevont változataik is. Egyáltalán nem tartalmaznak mesterséges színezéket, ízfokozót, tartósítószert, illetve finomított cukor helyett is gyümölcscukor felhasználásával készülnek, így jól illenek a modern táplálkozáshoz. Számos termék gluténmentes, és tejcukor-érzékenyek is fogyaszthatják. Emellett a tervezett reformdesszertek további jótékony hatású összetevők (pl. csicsóka, szőlőmag) hozzáadásával készülnek. A termékek magas minőségét bizonyítja, hogy a cég már évek óta beszállítója többek között a Rossmann-nak, a Prímának, a Herbáriának, illetve egyéb nagy láncoknak.

A bonbonok a hungarikum koncepcióhoz illeszkedő, egyedi jurta formájú díszdobozokba kerülnek, a különböző ízű desszertekhez pedig egy-egy történelmi magyar személy neve kapcsolódik, például Emeséé, Álmosé, Árpádé, Árpád-házi Szent Erzsébeté, illetve a Borsa nemzetség tagjaié.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]