Újabb 71 milliárd forint értékű pályázati kiírások vállalkozások számára

Újabb 71 milliárd forint értékű pályázati kiírások vállalkozások számára

Újabb 71 milliárd forint értékű pályázati kiírások vállalkozások számára 922 772 SZÉCHENYI ALAPOK


szechenyi_2020_logoA hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének támogatására augusztus végén három újabb pályázat jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A K+F+I tevékenység intenzitásának növelését ösztönző támogatások értéke összesen 71 milliárd forint. Legutóbb a kapacitásfejlesztésben és gépek beszerzésében érdekelt vállalatok számára kiírt, összesen 80 milliárd forint értékű támogatásokról számoltunk be, amelyekre júliustól kezdve már lehet pályázni.

A három újabb pályázat keretösszegét, feltételeit és kedvezményezettjeinek körét az alábbiakban foglaljuk össze:

  1. A „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” (GINOP-2.1.1-15) című kiírás keretösszege 50 milliárd forint, amelyre mikro-, kis-, középvállalkozások és nagyvállalatok pályázhatnak. A jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusai kifejlesztésének megvalósítására minimum 50 millió, maximum 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. Az összeget a fejlesztéshez szükséges ipari kutatásra, kísérleti fejlesztésre, innovációs tevékenységekre, a kapcsolódó bérköltségekre és eszközbeszerzésre, valamint a piaci megjelenésre lehet fordítani. A pályázati anyagokat szeptember 30-tól lehet benyújtani. A pályázó elképzelését önállóan vagy több vállalattal (legfeljebb két partnerrel) együtt is megvalósíthatja.
  2. Az „Iparjog” (GINOP-2.1.3-15) című, 1 milliárd forint keretösszegű pályázaton mikro-, kis- és középvállalkozások, költségvetési szervek, non-profit gazdasági társaságok vehetnek részt, akik minimum 1 millió, maximum 6 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak. A pályázat a szellemi alkotások hazai és/vagy nemzetközi iparjogvédelmi oltalmát szolgáló újdonságkutatási, oltalomszerzési és oltalom-fenntartási, valamint a szellemi vagyon értékelését és audit tevékenységekét hivatott támogatni. Pályázni szeptember 24-től lehet.
  3. A „Kutatási infrastruktúra megerősítése – nemzetköziesedés, hálózatosodás” (GINOP-2.3.3-15) című kiírás célja a hazai kutatási infrastruktúra nemzetközi versenyképességének erősítése, a kutatási hatékonyság növelése, valamint a kutatói hálózatosodás ösztönzése. A 20 milliárd forint keretű kiírás elsősorban nem a vállalati szegmensre fókuszál, de a költségvetési szervek, azok jogi személyiséggel rendelkező intézményei, egyházi tulajdonú felsőoktatási intézmények és állami többségi tulajdonú non-profit gazdasági társaságok pályázhatják meg. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 50 millió és 1 milliárd forint közé esik. A támogatást olyan kutatási eszköz vagy infrastruktúra beszerzésére, építésére vagy korszerűsítésére lehet felhasználni, amely nemzetközi kutatási infrastruktúrákban való magyar részvételt, illetve azokhoz való csatlakozást tesz lehetővé, illetve hozzájárul a Horizont 2020 program keretében támogatott programokhoz. Pályázni október 15-től kezdve lehet.

A három pályázat közös jellemzője, hogy a vissza nem térítendő források mellé az SZTA forrása a korábbiaknak megfelelően továbbra is párosítható.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]