Széchenyi Tőkebefektetési Alap

SZÉCHENYI
TŐKEBEFEKTETÉSI ALAP

Tőkeinjekció és üzleti-pénzügyi tanácsadás a hagyományos iparágak innovációihoz

Tőkeinjekció és üzleti-pénzügyi tanácsadás a hagyományos iparágak innovációihoz

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 2011-ben a hazai cégek növekedését tőkével támogató, hiánypótló finanszírozási formaként jött létre, tőkekerete jelenleg 22 milliárd forint.

Az alap országszerte olyan növekedési potenciállal rendelkező kis- és középvállalkozások növekedését támogatja, amelyek bővüléséhez a kockázati tőkebefektetés jelentheti a szükséges finanszírozás biztosítását, támogatva őket a jobb piaci pozíció elérésében vagy új termékek/szolgáltatások piacra vitelében. Az alap a tőkeinjekció mellett stratégiai szintű üzleti-pénzügyi tanácsadási szolgáltatással is segíti a portfóliócégek növekedését.

Az alap
számokban

Az alap
számokban

Tőkebefektetések száma

(Darab - kumulált adat)

111

2019

Tőkebefektetések értéke

(Milliárd forint - kumulált adat)

26

2019

Exitek és részexitek

(Darab - kumulált adat)

34

2019

Kérdésed
merült fel?

Olvasd el a Gyakori kérdések (GYIK) tartalmainkat vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szakértői
csapatunk

Alapozhatsz szakértő csapatunk páratlan tranzakciós tapasztalatára, üzleti, piaci és tőkepiaci ismereteire, kiterjedt kapcsolatrendszerére és dinamizmusára.
Támogatásunkkal szintet léphetsz.

Szakértői csapatunk
Számokban

A Széchenyi Alapok a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Célja a magyar gazdaság versenyképességének javítása, az innovatív iparágak fejlesztése, a hazai kis- és középvállalkozások tőzsdeképessé válásának elősegítése és gazdaságfejlesztési célok megvalósítása.

0

Milliárd

0

Számokban