TilesEgy 2016-ban alapított magyar cég olyan fejlesztésre alapozott gyártástechnológiát kíván bevezetni a nemzetközi kerámiapiacon, amely az iparágban jelenleg elérhető legmagasabb minőségű termékek (elsősorban csempe, porcelán és szaniter áruk) előállítását teszi lehetővé az eddigieknél jóval alacsonyabb gyártási költségek mellett. A Pannonral Kft. növekedését és céljai elérését a Széchenyi Tőkealaptól bevont 225 millió forint értékű kockázati tőkével kívánja finanszírozni.

A cég a kerámiai termékek színezésére használt hagyományos kerámiai színtesteket, valamint a színtestek egy speciális csoportját, az ún. zárvány pigmenteket fogja gyártani több éves kutatásra és fejlesztésre alapuló, magas szintű know-how, tudás alapján. A cég azon kevés piaci szereplő közé fog tartozni, amely képes a teljes színtest-palettát előállítani. Emellett piaci előnyt jelent, hogy a társaság nagy hangsúlyt helyez a minőségbiztosításra, hogy valamennyi partnere számára kifogástalan, minőségi termékeket kínáljon.

A kerámia színtesteknek jelenleg sem Magyarországon, sem közvetlen térségében nincs megfelelő gyártóbázisa, annak ellenére, hogy a kerámiaipar idehaza és a szomszédos országokban is virágzik. Ráadásul az Európai Unióban a gazdasági válság ellenére is folyamatos a kerámiai termékek nagy volumenben történő gyártása és értékesítése. A kedvező piaci körülményeknek és a Pannonral tulajdonosainak birtokában lévő egyedülálló technológiai know-how-nak, ismereteknek és tapasztalatoknak köszönhetően a vállalkozás annak ellenére is hamar az európai kerámiaipar magas gyártási színvonalat képviselő, kiemelt beszállítójává válhat, hogy idén alapított cégről van szó.

Az SZTA összesen 225 millió forint értékű befektetéséből a vállalkozás a gyártógépek beszerzését, az alapanyagok vásárlását, az infrastruktúra kialakítását, valamint a humánerő-forrás költségeit finanszírozza. Fő célpiacai többek között Németország, Hollandia és Svájc, ahol Európa legnagyobb múltú kerámiaipari cégcsoportjai számára válhatnak fontos beszállítóvá, de török, angol, lengyel, cseh és hazai vállalatokkal is terveznek együttműködéseket. A cég a tervek szerint munkaerő-állományát az elkövetkező két évben több mint tíz fővel bővíti.

Azáltal, hogy a vállalkozás az egyedülálló, saját fejlesztésű színtesteket a piacon elérhető legmagasabb minőségben, a versenytársakénál alacsonyabb előállítási áron képes gyártani, reális esély nyílik a cég kerámiai nyersanyagpiacon való gyors piaci térnyerésére. A Pannonral kevésbé tőkeigényes gyártástechnológiát, valamint kevesebb berendezést is használ, így a beruházási költségek is jóval alacsonyabbak. Emellett a gyártás is kevesebb fázisból áll, jelentősen csökkentve a villamosenergia-felhasználást, a gyártási időt, a szükséges kiszolgáló létszámot, és így a termékek önköltségét. A társaság által előállított termékek legnagyobb felhasználói a csempe- és cserépipar, valamint a finomkerámia ipar.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]