Széchenyi Tőkealap - Mitől lesz érdekes a befektetőknek egy hagyományos iparágban működő kis hazai cég?Előző bejegyzésünkben vázoltuk, hogy tapasztalataink alapján melyek azok a fő tényezők, amelyek bármely kis- és középvállalkozást képesek vonzó célpontként bemutatni a potenciális tőkebefektetőknek. Miközben az üzletrész-vásárlás, mint befektetési terület, a kisbefektetők beáramlásával komoly felfutás előtt állhat hazánkban, a jövőben rengeteg kisvállalat előtt nyílik meg a lehetőség arra, hogy e tőkeforrások révén növekedési pályára álljon. 

Ez azonban a legtöbb cég, különösen a hagyományos iparágakban tevékenykedő magyar vállalkozások részéről igényel némi felkészülést, „fejben” és a vállalkozás működtetését tekintve egyaránt. Ehhez szeretnénk hozzájárulni ezzel a kisfilmmel, amelyben a Széchenyi Tőkealap vezérigazgatójának tanácsait foglaljuk össze.

A Széchenyi Tőkealapnál azért dolgozunk, hogy uniós finanszírozású fejlesztési források révén erősítsük a fejlődőképes hazai kis- és középvállalkozásokat. Ennek érdekében minden eddiginél átfogóbb, egyedi tőkebefektetési konstrukciókat dolgoztunk ki, melyek most már az ötfős létszámot két éven belül elérő cégek számára is hozzáférhetők. Mivel a teljes nemzetgazdaság számára értéket termel az, ha az uniós források mellett a magántőke is egyre inkább teret nyer a hazai cégek fejlődésében, tapasztalatainkat örömmel használjuk fel arra is, hogy segítsük a privát tőkebefektetők és a hazai vállalkozások, mint befektetési célpontok közeledését és egymásra találását.

Növekedési pályára állhatnak a hagyományos magyar vállalkozások is: