Két hónapja 14 csapattal startolt el a Duna Régióra kiterjedő ACCELERATOR program hazai pilotja a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szakmai vezetésével. A csapatok június 8-án, a mentorprogram első körének záró rendezvényén Székesfehérváron a négytagú zsűri, a mentorok és egymás előtt is bemutatták, hogy az elmúlt két hónapban hogyan léptek előre a megvalósításban vagy annak tervezésében. Mutatjuk a projekteket!

A cél a két hónap folyamán az volt, hogy a résztvevők elsajátítsanak minden olyan ismeretet és képességet, ami szükséges lehet a projektjük elindításához, piacra viteléhez vagy éppen a befektetők megkereséséhez. A csapatok különböző érettségi fázisban indultak el, a program végeztével a rendelkezésükre áll egy a mentorok és külsős szakemberek közreműködésével kialakított üzleti koncepció, valamint egy hat hónapos részletes akcióterv is. A program indulásáról korábban beszámoltunk a blogon, most pedig nézzük a 14 résztvevő csapatot és projektjeiket!

Viaplant (forrás: Lépték-Terv Tájépítész Iroda)

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Mind a 14 csapat sikeresen teljesítette a teljes programot, így az első kör záró rendezvényén, június 8-án minden csapatnak lehetősége nyílt egy üzletemberektől és befektetőkből álló szakmai zsűri előtt bemutatni projektjét.

A résztvevők számára a folyamat értékét az adja, hogy a folyamatos szakmai előadások mellett végig mellettük állt egy-egy mentor, aki a csapat érettségi fázisához igazodva segített a következő lépés végrehajtásában. A szakmai zsűri a visszajelzések mellett értékelte a csapatok teljesítményét, döntésük alapján pedig az első helyezett a Viaplant csapata lett, megelőzve a Solar Smart Park és a MaIk Lab’s projekeket. Ezúton is gratulálunk nekik!