startup_esemenyekUgyan még csak az év legelején járunk, de a startupok és innovatív vállalkozások már januárban és februárban is több izgalmas esemény időpontját és program határidejét írhatják fel naptárjukba. Ezeken a rendezvényeken a kapcsolatépítés, valamint az inspirálódás mellett a részvevőknek lehetőségük nyílik a befektetőkkel való találkozásra, így mindenképp ajánlotta részvétel. Annak érdekében, hogy ne maradjon le semmiről,mutatjuk a legfontosabb dátumokat!

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) hazai startupok külpiacra lépését segítő programja, az InnoTrade 25 korai fázisban lévő magyar vállalkozás számára teszi lehetővé négy jelentős nemzetközi eseményen való részvételt, így a nyertesek többek között eljuthatnak a világ egyik legnagyobb innovációs központjába, Izraelbe, illetve Belgiumba, az Egyesült Államokba és Németországba. A csapatok január 20-ig pályázhatnak www.innotradeprogram.hu oldalon.

A január 25-én megrendezésre kerülő SelectUSA: Start Your Business inthe United States nevű rendezvény az USA-ba betörni próbáló startupoknak, vállalkozásoknak, valamint már működő vállalatoknak szól. A résztvevők választ kaphatnak különböző jogi kérdésekre, de betekintést nyerhetnek az USA-ban működő adózási rendszerbe, emellett számviteli, biztosítási, valamint a vízumra és bevándorlásra vonatkozó hasznos információkkal gazdagodhatnak.

Az Épülj velünk! elnevezésű rendezvény jelentkezési időpontja január 29., a programot pedig a tervek szerint február 8-án rendezik meg. A rendezvényen ötletgazdák, induló vállalkozások, illetve már működő cégek mutathatják be projektjeiket egy 10-15 perces előadás keretén belül, illetve megoszthatják tapasztalataikat más startupperekkel. Ezt követően szakmai szempontok alapján 3-4 projekt kerül kiválasztásra, amelyek lehetőséget kapnak a Szindbád Közösségi iroda és Rendezvénytér programsorozatán való prezentációra.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) február 10-ig várja feltörekvő vállalkozók jelentkezését az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő BE SMART startup versenyre. A smart city (okosváros) és mobilitás témában kiválasztott 10 startup képviselői részt vehetnek a magyar startupok német piacra lépését segítő Düsseldorfi Magyar Start UpEventen, amely március 28-án esedékes. A jövő munkahelyei, jövőoktatás, egészségügyi innováció és mesterséges intelligencia témákban kiválasztott 10 startup pedigmárcius 30. és 31. között a think.BDPST kísérő rendezvényén, a StartupCorneren mutatkozhat be.

Az !gen Debrecen immáron ötödik képzésének jelentkezési határideje február 19-én esedékes. A program egy rendkívül izgalmas innovátor és startupper képzés, amelynek keretén belül a résztvevők 3 hónapos időtartam alatt valódi, céges környezethez hasonló csapatmunka során sajátíthatják el a vállalkozói szemléletmódot. A képzés végén a csapatok közönség előtt mérkőznek meg egymással, a győztes csapat pedig kétszázezer forinttal gazdagodik.

Február harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre a StartupLive Budapest #1, amely lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy részesei legyenek a helyi startup közösségnek. A résztvevők prezentálhatják ötleteiket, inspirálódhatnak, de a csapatépítésre vagy a csapatokhoz való csatlakozásra is van lehetőség. Ezenkívül visszajelzést kaphatnak a nemzetközi mentoroktól, valamint megismerkedhetnek Magyarország és Ausztria nevesbefektetőivel.

Az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő SMART konferencia időpontja idén április 5-re esik. A rendezvény minden eddiginél erősebb nemzetközi előadói bázist ígér, akik arra keresik a választ, hogy miként lehet érvényesülni a globális piaci környezetben, valamint hogyan lehet nagy nemzetközi partneri kapcsolatokat létrehozni. Bemutatják továbbá 2016 és 2017 legsikeresebb startupjait is.

Természetesen idén sem marad el az év egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartóeseménye, a Brain Bar Budapest jövőfesztivál (a tavalyiról itt írtunk), amelyre idén is neves nemzetközi előadókat várnak. A június 1. és 3. között megrendezésre kerülő előadássorozaton részt vesz többek között Peter Sunde, a PirateBay társalapítója, valamint Rocio Fonseca, a Start-up Chile ügyvezető igazgatója.

Előreláthatólag az év második felében sem lesz hiány a startupoknak és innovatív vállalkozásoknak szóló rendezvényekből. Érdemes megemlíteni a minden évben nagy sikert arató, kreatív-, illetve designiparban érdekeltek számára idén is megrendezésre kerülő Design Hetet, amelyen az elmúlt években az SZTA több, vállalkozásindítást és fejlesztést fókuszba helyező előadást és workshopot is rendezett. Emellett várhatóan az év vége felé a Get in the ring! elnevezésű, startupoknak szóló megmérettetés keltheti majd fel a feltörekvő vállalkozások érdeklődését.