Sikeresen zárult a Duna Régióra kiterjedő ACCELERATOR program hazai pilotja a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szakmai vezetésével. Az őszi kört sikeresen befejező 9 csapat az utolsó napon lehetőséget kapott arra, hogy projektjeiket a befektetői zsűri előtt mutassák be. A programról már írtunk korábbi bejegyzéseinkben, most pedig nézzük, hogy milyen projektek vettek részt az akcelerátorban!

A mentorprogram idei második fordulójára ezúttal is projektgazdák, ötlet fázisban lévő startupok jelentkezését vártunk. A csapatok a program során mentorok és külsős szakemberek segítségével megismerték azokat a legfontosabb képességeket, amelyek segítik őket projektjeik elindításában vagy továbbfejlesztésében. A korábbi, tavaszi forduló indulásáról beszámoltunk a blogon itt, a programban résztvevő csapatokat pedig itt mutattuk be. Most pedig nézzük, milyen projektek vettek részt az őszi pilot-ban!

Warrant IQ: Blockchain alapú megoldás, amely segít a különböző garanciapapírok kezelésében és nyomon követésében. Az online dokumentumokat a fogyasztók, a kereskedők, a fuvarozók, a bankok és biztosítási szolgáltatók számára elérhető módon tárolja. Segít a legközelebbi szerviz-pontok megtalálásában, valamint a dokumentumok érvényesítésében is.

Nocadly: A kommunikációs készségek fejlesztésére irányuló alkalmazás. Az emberek által aktívan használt szavak mennyisége egyre csökken – a Nocadly erre a problémára kíván megoldást nyújtani. Az alkalmazás keretében egy algoritmus minden nap egy új szót mutat be felhasználójának – ilyen módon tanítva őt annak megismerésére és használatára.

Fizi: Az online vásárlási folyamatokat egyszerűsítő szoftver. Egy gombnyomással lehetővé teszi a vásárlók számára a termék kifizetését, valamint a számlázási és szállítási adatok elérését is. Továbbá a háttérben futó alkalmazás elektromos számlát ad ki, és elküldi az ügyfél e-mail címére.

Dental Scanner Solutions: A csapat egy új 3D fogászati szkenner kifejlesztésén dolgozik, amely kedvező paramétereinek köszönhetően elősegítheti a hagyományos mintavételi eljárások cseréjét, mindezt a piaci átlaghoz képest jóval alacsonyabb költséggel.

Digital Nomad Hungary: A Magyarországra érkező digitális nomádok életét és munkavégzését hivatott megkönnyíteni a szolgáltatáscsomag, amely magában foglal javaslatokat szállás, mobil adatszolgáltató és programok tekintetében.

InsackTM: A projekt célja a rovar alapú termékek nem látható formában való szélesebb terjesztése. A rovarporok szénhidrátcsökkentő és tápanyagnövelő hatással rendelkeznek a péksütemények tésztájában. A frakcionált rovarporok táplálékkiegészítőként, adalékként vagy nyersanyagként is felhasználhatóak, mind a felhasználók, mind az ipar számára – fenntartható módon. A cél az, hogy az iparág számára tápanyagban gazdag és egészséges liszteket biztosítsanak.

GigThat: A mobilalkalmazás a különböző kulturális háttérrel rendelkező emberek számára biztosítja a városukban található koncertekről való tájékoztatást. Egyrészt a felhasználók választhatnak és szavazhatnak a zenekarokra, akiket szeretnének a városukban látni, másrészt pedig a zenész csapatok kaphatnak információt arról, hogy hova utazzanak, hol van nagy érdeklődés zenéjük iránt.

SysCount: Egy algoritmus alapú díjszabási rendszer, melynek célja a nyereség maximalizálása, a termék valódi értékének meghatározásával. A rendszer képes automatikusan nyomon követni az értékesítési adatok ingadozását, illetve a készletet is.

Mybasket: A MyBasket egy online vásárlási platform, amely több élelmiszerüzlet kínálatát fedi le és a felhasználó által kiválasztott összes terméket tartalmazó kosár árát mutatja. A felhasználó kiválaszthatja a legkedvezőbb árú kosarat, amelyet a rendszer továbbít az adott webáruházba, ahonnan az megvásárolható.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

A 9 csapat a két hónapos program során mentorálást kapott az üzleti tervezés, a piackutatás, a szellemi tulajdon, valamint a vállalkozásindítással kapcsolatos jogi és marketing kérdések területén is. A mentorprogram célja, hogy a csapatok a termékfejlesztés, piackutatás, értékesítési terv és üzleti modellezés folyamatait megismerve világosan lássák a piacra lépésig szükséges tennivalókat. A felkészítés mellett a két hónap végére érve a csapatok rendelkezésére áll egy üzleti akcióterv, valamint egy hat hónapos részletes akcióterv is, amelyet a mentorok és külsős szakemberek közreműködésével alkottak meg közösen.

A program zárórendezvényén november 22-én, Székesfehérváron, a csapatok az elméleti tudásukat átültethették a gyakorlatba is. A mentorok, a programban résztvevő csapatok és egy aktív befektetőkből álló zsűri előtt mutathatták be, hogy hogyan haladnak ötletük megvalósításában. A szakmai zsűri előre meghatározott szempontok alapján értékelte a látottakat, amely alapján az első helyezett az InsackTM lett, amely a rovarok élelmiszeripari felhasználására, rovarliszt előállítására dolgozott ki koncepciót. Második a WarrantIQ lett, harmadik a Dental Scanner Solutions míg a negyedik a MyBasket projektje.

Ezzel tehát sikeresen zárult a két fordulóból álló 2018-as pilot, 23 csapat sikeres mentorálásával. A résztvevőknek ezúton is gratulálunk!