karacsonyi_ajandekAmellett, hogy az SZTA többségében olyan vállalkozásokba fektet, amelyek fejlesztései vállalati ügyfeleket céloznak meg, számos társaság termékportfóliójában találhatunk olyan termékeket, amelyek tökéletes karácsonyi ajándékként szolgálhatnak szeretteinknek, ismerőseinknek. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legizgalmasabb ajándékötleteket, amelyek az Alap portfóliócégeinél vagy partnerüzleteiknél beszerezhetők. Nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy valaki nem a hagyományos forrásokból (pl. webshopok hírleveleiből, óriásplakátról) értesülve fedezik fel a tökéletes ajándékot, hanem épp egy kockázati tőkével foglalkozó blogról.

  1. Trendi és izgalmas könyvek a Boook Kiadótól

Ha végignézünk a Boook Kiadó könyvkínálatán, észrevehetjük, hogy a fő tematikus vonalat a gasztronómia jelenti. Jelenlegi kedvencünk a „Gastrock”, amely egyszerre rock-enciklopédia, szakácskönyv és képregény. Rockrajongó főzni szeretőknek kihagyhatatlan ajándék. Az egészséges és „mindenmentes” életmódról, étkezésről és főzésről szóló könyvek olvasótábora is évről évre bővül, így az ehhez kapcsolódó ajándékok iránti kereslet is folyamatosan növekszik. Éppen ezt az igényt elégítik az olyan című Boook-kiadványok, mint a „Glutén nélkül”, a „Vegabudapest”, a „Vegán reggeli”, a „Mindenmentes” vagy a „Vegasztrománia”. Az izgalmas, trendi recepteket kereső közönséget pedig olyan népszerű és jó hírnevű szakácsok kiadványai célozzák meg, mint a Lila Füge néven elhíresült Havas Dóra, Bereznay Tamás, Bede Anna, Segal Viktor vagy épp a vietnámi konyhájáról hírek Funky Pho étterem két magyar vezetője.

gastrockA termékportfólió azoknak is tartogat érdekességeket, akik nem szakácskönyvvel szeretnének meglepetést okozni. Például a Travellina néven blogot vezető Kisgyörgy Éva a nagy utazók számára gyűjtött össze számos hasznos tanácsot a repülőjegy-kereséstől kezdve a fotók albumba rendezéséig a „Világutatók kézikönyvében”, a „Nagy DIY könyv” pedig az otthonszépítés terén segít az olvasónak kreatív ötletekkel. Emellett mesekönyvek és személyiségfejlesztő kiadványok közül is lehet választani.

Érdemes követni a kiadó Facebook-oldalát, ugyanis az olvasók itt minden héten értesülhetnek az aktuális akciókról, kedvezményekről.

  1. Divatos termékek magyar tervezőktől

Az SZTA jelenleg a legnagyobb hazai divatipari cégportfólióval rendelkező hazai tőkealap, így itt egyszerre több vállalkozás kollekcióit tudjuk ajánlani karácsonyi ajándékok kiválasztásához. Ide tartozik az kortárs szellemű és kísérletező ABODI pret-a-porter márka, az elegáns női ruhadarabokat gyártó ÁERON, a prémium minőségű, dizájner bőrtáskákat készítő ÁGNESKOVACS, a minőségi pécsi kesztyűgyártás 150 éves hagyományát életben tartó HAMERLI (és az 1861 Kesztyűmanufaktúra) , a ruhadarabjaival a határozott ízlésű és az avantgarde hangulatra fogékony, ugyanakkor diszkréciót kedvelő nőket megcélzó KONSANSZKY vagy az exkluzív női cipőket és kiegészítőket készítő REKAVAGO márka.

agneskovacs_liedeluxe_blackA márkák nevére kattintva megtekinthetők a tervező cégek weboldalai, de érdemes a Facebook oldalaikat is követni, ugyanis folyamatosan hírt adnak arról, hol és milyen események keretében vásárolhatók meg izgalmasabbnál izgalmasabb termékeik. Decemberben például az ÁERON, valamint együtt a KONSANSZKY és az AGNESKOVACS is készült pop up eseménnyel. Ha egyedi, prémium minőségű, dizájner ajándékokkal készülnénk karácsonyra, a fent említett tervezők kínálata – legyen szó táskáról, ruházatról vagy ékszerről – tökéletes választás.

  1. Prémium minőségű édesség a Borsától

A Borsa desszertek exkluzív kivitelezésük miatt kitűnő ajándéknak számítanak akár hazai, akár külföldi édesszájú ismerősünket kívánjuk meglepni egyedi és egészséges finomsággal. Kétféle termékcsaládot készítenek, a tradicionálisat és a modernt, előbbi díszes, művészi jellegű megjelenéssel bír, utóbbi csomagolásán pedig egyedi ajándék motívumok jelennek meg. A csokoládés termékek valódi, minőségi ét- és tejcsokoládéval vannak bevonva, illetve egészséges gyümölcsaszalványokkal (szilva, kajszibarack, vörös áfonya, mazsola-meggy, körte) és olajos magvakkal vannak megtöltve.

A cég webshopja ezen a linken érhető el, ezen a térképen pedig megtalálhatók partnerüzleteik.

borsa_desszert

  1. Egyedi antikvitás karácsonyra az Axioart.com-on keresztül

Az Axioart.com weboldal az online műtárgy-kereskedelmi piac legnagyobb szereplője. A 15 év alatt feltöltött katalógusokból mára egy egyedülálló, több mint két és fél millió műtárgyat tartalmazó, kereshető adatbázis állt össze az axioart.com-on, ezen túl létrehozott egy digitális piacteret is, ahol számos aukciósház és műtárgy-értékesítő termékei böngészhetők és vásárolhatók meg, illetve az országban zajló árverésekről is lehet tájékozódni, valamint nyomon is lehet őket követni az oldalon. Egy milliós nagyságrendű katalógusból nem érdemes kiemelni egy-egy terméket, így inkább arra sarkallnánk az olvasókat, hogy az online piactéren böngésszenek a kiemelt vagy új termékek között, illetve kategóriák szerint.