2016_befekteteseiAz SZTA első befektetési időszakának lezárása előtt az Alap még számos ígéretes vállalkozásba befektetett, így annak ellenére is bőven tudunk válogatni a terjedelmes portfólióhoz idén csatlakozó vállalkozások között, hogy az év második felében az SZTA inkább vagyonkezelésre és exitek lebonyolítására koncentrált. Ahogy tavaly, 2016-ban is összefoglaljuk az év legizgalmasabb befektetéseit, és mivel 2017-től folytatódhat a tőkekihelyezés, az olvasók biztosak lehetnek benne, hogy egy év múlva is készülünk egy izgalmas összeállítással.

Az idei listára öt cég került fel, az alábbiakban ábécé sorrendben mutatjuk be őket. A blogon valamennyiről beszámoltunk egy-egy korábbi blogbejegyzésben, így ha az összefoglaló bekezdéseken túl bárki kíváncsi lenne további részletekre, a cégek nevére kattinva többet is lehet olvasni a befektetésről, a cégek tevékenységéről, fő termékükről vagy szolgáltatásukról.

AC-Innovatiqua

A vállalkozás az ügyfélkapcsolati és ügyfélszolgálati megoldások területén piacvezető és tíz éve sikeresen működő szekszárdi Photel Zrt. spin-off vállalata. Feladata az anyacég értékesítés-támogató és ügyfélélmény-javító megoldásainak online platformra való kiterjesztése és továbbfejlesztése. A fejlesztés működésének alapja az online felületre érkező látogatók viselkedésének valós idejű monitorozása, elemzése és személyre szabott megszólítása például chaten vagy különböző közösségi médiafelületeken keresztül.

AGNESKOVACS

A Kovács Ágnes divattervező nevével fémjelzett AGNESKOVACS elsősorban prémium minőségű, bőrből készült dizájner táskákat gyárt, de termékportfóliójában megtalálhatók kisebb kiegészítők is. A sajátos technikával készült, időtálló termékek minőséget garantálja, hogy minden egyes táska kézzel készül, amelyekhez felhasználásra kizárólag válogatott, hibátlan minőségű, olasz cserzőműhelyekből származó bőrök, illetve szintén Olaszországból származó fémkellékek kerülnek felhasználásra. A cég termékei Budapesten kívül többek között Dubajban és Tajvanon is elérhetők, a márka fő célpiacai közé Európa, Észak-Amerika, valamint Ázsia tartozik.

BCONHUNT

A Bconhunt Kft. fejlesztőcég elsőszámú terméke a BCONSHOP nevű alkalmazás, amelynek lényege, hogy az applikációban regisztráló vásárlók olyankor kapnak az érdeklődési körükbe tartozó személyre szabott bolti ajánlatokat, amikor nyitottak a vásárlásra, például áruházakban, üzletek környékén tartózkodnak. Az alkalmazás egy nagyobb mobil platform első részét jelenti, a fejlesztők a kiskereskedelem mellett további ágazatokban, így például a vendéglátásban, a rendezvények vagy a mikrolokációs alapú mobiljátékok területén is meg kívánnak jelenni további fejlesztéseikkel.

BSSK Sportkupak Gyártó

A BSSK Sportkupak Gyártó Kft. az európai sportkupakpiacon mutatkozó piaci rést kívánja kihasználni, figyelembe véve a hazai és külföldi üdítőital-gyártó vállalatok igényeit. Európa három nagy kupakgyártó cége elsősorban olyan, nagy multinacionális cégekre koncentrál, mint a Coca Cola, a Pepsi vagy a Nestlé. Ez leköti a gyártó kapacitásaikat, így Európába már csak a fennmaradó mennyiség, ebből pedig Magyarországra csak nem számottevő kupak jut. A vállalkozásnak így lehetősége van a lefedetlen piacokra való exportálásra.

Pannonral

A Pannonral Kft. a kerámiai termékek színezésére használt hagyományos kerámiai színtesteket, valamint a színtestek egy speciális csoportját, az ún. zárvány pigmenteket gyártja több éves kutatásra és fejlesztésre alapuló, magas szintű know-how alapján. A cég olyan fejlesztésre alapozott gyártástechnológiát kíván bevezetni a nemzetközi kerámiapiacon, amely az iparágban jelenleg elérhető legmagasabb minőségű termékek (elsősorban csempe, porcelán és szaniter áruk) előállítását teszi lehetővé az eddigieknél jóval alacsonyabb gyártási költségek mellett.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]