A magyar BOOOK Kiadó három szakácskönyve is rangos nemzetközi elismerést nyert Kínában, a Gourmand World Cookbook Awardson. A nemzetközi versenyen mintegy 99 ország vett részt, és közel ezer szakács- és süteményes könyv szállt versenybe a díjakért. Az egyetlen magyar induló a Boook Kiadó volt. A három nyertes könyvcím, amelyet itthon számos könyvesboltban, webáruházban és a kiadónál is be lehet szerezni: a Hungarian Dessert Book, a Magok a konyhában és a Mindenmentes. Bereznay Tamás elismert hazai séf könyve, a speciálisan külföldieknek szánt Hungarian Dessert Book Kínában a desszertek kategóriájában végzett első helyen. Már a szűkített listába való bekerülés is sikernek tekinthető, ám az egyedi szakácskönyv többek között a nagyon erős skandináv piacot utasította maga mögé. A zsűri nemcsak a recepteket vette figyelembe, az inspiráló vizuális megjelenést is lenyűgözőnek találta. A kiadvány népszerűségét jól mutatja, hogy eddig két kiadásban jelent meg a magyar piacon, 2010-ben pedig elnyerte a Gourmand World Cookbook Award Best Chef Book in Hungary díját is. Bezselics Ildikó gyönyörű fotókat és izgalmas egészséges recepteket rejtő, Magok a konyhában című kötete ezüstérmes lett a kelet-európai versenyzők között. A 2016-os kiadvány egy készülő háromrészes sorozat első kötete, amely a hüvelyesek szerepét tisztázza az egészséges táplálkozásban.

Bereznay Tamás / Fotó: Boook
Dr. Andrási Nóra Mindenmentes című szakácskönyve két harmadik helyezést szerzett a diétás és a vegán könyvek kategóriákban, megelőzve a holland és a kanadai versenytársakat. A szintén tavaly megjelent könyv cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, egyben vegán receptek gyűjteménye, amely egyben nagy hangsúlyt fektet az ételek tartalmasságára, valamint a teljes értékű, tápláló alapanyagokra is. A papír alapú könyvkiadásban még rengeteg a potenciál – jó példa a Boook könyvkínálata A Széchenyi Tőkebefektetési Alap 2015-ben mintegy 50 millió forintot fektetett a cégbe. Bár a nyomtatottkönyv-piacon összességében csökkenő forgalom tapasztalható, a Boook olyan eredményeket tudott felmutatni, amelyek egy tőkebefektetőt is meg tudnak győzni. Nemcsak a hazai, de a nemzetközi piacon is stabil törzsközönséget tudott kialakítani, ráadásul árbevétele és eredménye is növekvő tendenciát mutat. Üzleti stratégiáját nagyon tudatosan építi: elsősorban a neves séfek által írt és egyedülálló grafikai megoldásokkal színesített szakácskönyveket helyezi a fókuszba, amelyekkel külföldön is sikereket tud elérni a vásárlók és a szakma körében is. A befektetésnek köszönhetően tovább tudta szélesíteni kínálatát: repertoárjában találhatunk már felnőtt meséket, utazási kézikönyvet, sztorizgatós étteremkalauzt vagy a jógi életmódot bemutató kötetet, de a kiadó készítette el a Széchenyi Tőkealap ötéves sikereit bemutató kiadványt is. [post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter] Aki különleges és tartalmas könyvekkel kívánja bővíteni házi könyvtárát vagy nem hétköznapi ajándékot keres szeretteinek, annak érdemes végigböngészni a kiadó webshopját. Mi legutóbb karácsony előtt ajánlottunk innen néhány izgalmas kötetet, érdemes a bejegyzésből ihletet meríteni. A befektetésről bővebben ebben a posztban írtunk. A kiadó honlapja itt érhető el. Érdemes feliratkozni a hírlevelükre, és a Facebook-oldalukat is érdemes követni, ugyanis minden héten értesítik olvasóikat az aktuális kedvezményekről, illetve a követők a legújabb készülő kötetekről is első kézből tájékozódhatnak. Vadonatúj izgalmas fejlemény, hogy a kiadó részben többfunkciós konyhaként kialakított irodájában hamarosan főzőiskola indul.

Fotók a három díjnyertes kiadványból

Hungarian Dessert Book / Fotó: Boook
Magok a konyhában / Fotó: Boook
Mindenmentes / Fotó: Boook