Befektetésünk

Magyar-rekord összeggel zárult startup exit

Legfrissebb sikereink

AImotive

A több éves befektetési folyamat, aminek eredményeképpen a Stellantis – többek között az Opel, a Fiat és a Peugeot tulajdonosa – felvásárolta Magyarország egyik leginnovatívabb startup vállalatát, az önvezető technológiákat fejlesztő aiMotive-ot, a Széchenyi Alapok eddigi legnagyobb sikerével zárult. 

Az AImotive a világ egyik legnagyobb független csapata, amely a vezetésautomatizálás háttértechnológiáját fejleszti. Az önvezető szoftverből, autóipari szimulációs eszközökből és mesterségesintelligencia-gyorsító hardverből álló ökoszisztéma a megfizethető önvezető rendszerek elterjedését támogatja. A cég csapata különleges szaktudással rendelkezik a mesterséges intelligencia, a szenzor adatok fúziója, a 3D grafika és az önvezető rendszerek hardverigényeinek területén.

Idejében ismertük fel, hogy az autózás hamarosan egyre inkább szoftverekre épül. Az „önvezető autó” fogalma az utóbbi időben mindennapossá vált, mérnökök ezrei dolgoznak világszerte azon, hogy valódi önvezető autót alkossanak. És bár már többen is nyertesnek hirdették magukat ebben a versenyben, a feladat nyilvánvalóan sokkal összetettebb annál, mint amiben korábban sokan reménykedtek. 

Az AImotive az önvezető technológia fejlesztése mellett kialakított egy olyan keret- és eszközrendszert, amely más fejlesztőket is segíthet abban, hogy autóikat fokozatosan önvezető képességgel ruházzák fel. Mint bebizonyosodott, ezeknek a szakszerű fejlesztéseknek van igazán kézzel fogható értéke ezen a piacon.

Kishonti László, Chief Executive Officer

Bővebben itt olvashat a befektetésről.